LL13: RFID-chips brengen vrienden dichterbij LL13: RFID-chips brengen vrienden dichterbij

Nedaps Magnetic Meeting ongekend populair

, Bas van Duren

LL13: RFID-chips brengen vrienden dichterbij

Nedaps Magnetic Meeting ongekend populair

Bas van Duren ,

Met het RFID-debacle van Rock Werchter nog vers in het geheugen, durfde Lowlands het toch aan om wat te doen met de veelbesproken chip. Nedap, oftewel de Nederlandse Apparatenfabriek, is op het terrein vertegenwoordigd met de zogenoemde Magnetic Meeting; een constructie waarbinnen je op zoek kan gaan naar je vrienden op het veld. Dat is soms nog best lastig.

Een banner met de tekst 'Sorry Barry, onze RFID bandjes zijn op, dus verlies je vrienden niet uit het oog!' hangt boven de entree van Nedaps Magnetic Meeting. De polsbandjes waren vrijdag een ware hausse volgens medewerker Rembrand: '4000 waren van tevoren besteld, 3000 losse waren binnen drie uur weg.' Met het bandje kunnen de Lowlanders inchecken bij de podia van het festival en inscannen bij de meeting om te zien waar hun Facebookvrienden uithangen die ook een bandje hebben. Privacy is pas een issue op het moment als de gebruiker de chip wil activeren: dan wordt er gevraagd of Nedap berichten mag publiceren op het Facebookprofiel van de Lowlander in kwestie. Gelukkig is er zoiets als de optie 'Alleen zichtbaar voor mij' en daar wordt dan ook regelmatig gebruik van gemaakt.

Ruben (23) uit Amsterdam wacht een leuke verrassing als hij wil zien waar zijn Facebookvrienden zich bevinden. 'Chloë en Irene zijn bij de Grolsch, Irene zag ik voor het laatst anderhalf jaar geleden toen we bij de Efteling waren. Nee, dat was geen date, er waren meer mensen bij.' Met twee andere vrienden begeeft Ruben zich richting de Grolsch waar straks Bonobo speelt. Bij een paal van Nedap houdt de Amsterdammer zijn polsbandje om in te checken. Het grote gebrek van de Magnetic Meeting blijkt dan al snel: je weet niet precies waar je vrienden zich bevinden. Ook vervelend: stel voor dat je naar de andere kant van het terrein moet voor je vrienden en zij zijn inmiddels ingecheckt bij een andere plek, dan weet je dat ook niet. Voor dat laatste probleem heeft Ruben een simpele oplossing: 'Hang bij de incheckpaal een scherm met daarop de namen van de mensen die daar net zijn ingecheckt.' Zodoende worden Chloë en Irene helaas niet gevonden, maar verheugt Ruben zich wel op de gepersonaliseerde Spotify-playlist die Nedap je toestuurt, op basis van de concerten waar je bent geweest. En dat is natuurlijk ook wat waard.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12