#LC13: 10 tips voor London Calling 2013/2 #LC13: 10 tips voor London Calling 2013/2

Met o.a. Jagwar Ma, Rainy Milo, London Grammar en Nadine Shah

, Tim Schakel

#LC13: 10 tips voor London Calling 2013/2

Met o.a. Jagwar Ma, Rainy Milo, London Grammar en Nadine Shah

Tim Schakel ,

Vrijdag en zaterdag is het weer volle bak in Paradiso voor London Calling. 3voor12 is er beide dagen bij, maakt opnames en doet verslag van het festival. Buiten de Engelse, Australische, Amerikaanse talenten is er ook ruimte voor een Nederlandse band, namelijk Taymir. Eerder braken o.a. Editors, The Darkness en Placebo door op het festival, welke acts gaan deze editie goede zaken doen? Een kleine blik vooruit brengt ons tot tien tips voor London Calling.

Jagwar Ma

Jagwar Ma maakt lichtvoetige dansbare muziek met een vleugje psychedelica. Wellicht heb je het nummer Come Save Me al een aantal keer op de radio voorbij horen komen. Een uiterst catchy song, die geschreven is tijdens een break-up van een van de bandleden met zijn vriendin. Deze track staat op het debuutalbum Howlin, dat Album van de Week is geweest bij 3voor12.

Rainy Milo

Ze is pas 17 jaar oud, en nu al een van de acts om naar uit te kijken op London Calling. Ze wordt vaak vergeleken met haar inspiratiebron Amy Winehouse. Inmiddels heeft ze al twee veelbelovende ep’s uitgebracht en is het wachten op een eerste langspeler. Rainy Milo maakt zoete R&B en is een rijzende ster. Een dame om in de gaten te houden, dus.

London Grammar

Een trio uit Engeland, dat elektronische popmuziek maakt in de traditie van acts als The XX. Met name de zang valt op door de nodige dramatiek. Ze hebben het afgelopen jaar samengewerkt met dance-sensatie Disclosure. Het nummer Help Me Lose My Mind staat zowel op het album If You Wait van London Grammer als op debuutplaat Settle van Disclosure. Zouden ze de track ook spelen op London Calling?

Nadine Shah

Op Into The Great Wide Open heeft Nadine Shah een prima indruk achtergelaten. In een intieme setting was ze een beetje onzeker tegenover het publiek, maar dat was nergens voor nodig, want ze overtuigde iedereen met haar krachtige stem. Ze wordt in de media vaak vergeleken met PJ Harvey en Nick Cave. De kracht van de muziek van Nadine Shah ligt dan ook in de spanningsboog.

Bleached

Een garagepunkband afkomstig uit de westkust van de Verenigde Staten, bestaande uit de zusjes Jennifer en Jessica Clavin. De stijl van Bleached doet denken aan rockformaties als The Ramones en Blondie. Verwacht dus een bak herrie en een show vol met energie. Vergeet je oordoppen niet mee te nemen!

Taymir

Komen ze uit Nederland? Ja, echt. Een compliment, want de Haagse formatie maakt typische Britse indie-muziek, die denken aan de stroming van 2005 met bands als Arctic Monkeys en Bloc Party. Taymir maakt luchtige, ongecompliceerde, catchy songs. Het splinternieuwe album is nu te beluisteren op de Luisterpaal. Zij zijn de enige Nederlandse act op London Calling, een knappe prestatie dus van Taymir.

Mac DeMarco

Atze de Vrieze: "Zijn liedjes gaan over sigaretten, over meisjes in blauwe spijkerbroeken, over nachtclubs en over hoe hij een keer zijn moeder vreselijk kwaad maakte toen er een filmpje van een naakte Mac op een podium met een drumstokje in zijn kont opdook op YouTube." Van Demarco kan je sleezy slacker-rock and roll verwachten met een knipoog. Je gaat gegarandeerd met een goed humeur naar huis.

Koreless

Lewis Roberts stond al op het mooie festival Best Kept Secret afgelopen jaar en deed het daar uitstekend. Paradiso moet daarom geen probleem zijn voor de 22-jarige producer. Hij gooit stijlen als 2-step, ambient en soul tezamen door de mangel. Zijn songs zijn zowel dansbaar als dromerig. Niet voor niets zit Koreless op hetzelfde label als The XX, John Talabot en SBTRKT.

Dan Croll

In Engeland noemen ze de muziek van Dan Croll een mix tussen Paul Simon en Prince. Het is in ieder geval uiterst poppy in de goede zin van het woord. De Britse frontman is een multi-instrumentalist en een groot talent. Dan Croll heeft op het popinstituut gezeten dat is opgericht door Beatle-legende Paul McCartney. Inmiddels heeft hij twee ep’s uitgebracht.

Glass Animals

Glass Animals is afkomstig uit Oxford. De muziek heeft raakvlakken met Alt-J, met name qua zang, maar ook met Massive Attack, door de duistere beats. De donkere elektronische nummers zijn experimenteel en hypnotiserend. Op internet komt de buzz rondom deze act al aardig op gang. Deze band kan zomaar hoge ogen gaan gooien in 2014, en dat zonder een langspeler op zak te hebben.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12