#GWO13: The Revival Hour jaagt spoken door het bos #GWO13: The Revival Hour jaagt spoken door het bos

Samenwerkingsproject krijgt het magische uur voorgeschoteld

, Timo Pisart

#GWO13: The Revival Hour jaagt spoken door het bos

Samenwerkingsproject krijgt het magische uur voorgeschoteld

Timo Pisart ,

Als kind werd D.M. Stith in de kerk onderworpen aan exorcisme: ze probeerden écht de duivel uit hem te verdrijven. Wat hij daaraan overhield? Een spookachtig mooie stem, die in het bos de geesten van het verleden terugroept.

HET CONCERT:
The Revival Hour, Naar Buiten, Into The Great Wide Open, zaterdag 7 september

DE ACT:
Het is het magische uur, wanneer de zon tussen de bomen door de aarde in zakt. De perfecte tijd voor The Revival Hour. Noem het gerust freak folk voor gevorderden, met wortels in zowel elektronica als soul. Het is een samenwerkingsproject tussen zanger D.M. Stith (u kent hem wellicht van die prachtige plaat Heavy Ghost) en knoppendraaier John-Mark Lapham, voorheen van The Earlies. Hun plaat Scorpio Little Devil loopt over van de ideeën en mondt af en toe uit in chaos, live scheppen ze daar orde in.

HET NUMMER:
Save the best for last? Nee hoor, The Revival Hour speelt Control al als opener, waarin Stith huilt als een sirene: "I want out. I couldn't speak any word at all." Af en toe gebruikt hij een tweede microfoon die overladen is van galm en vervormers. Op een goede tweede plek, en ook al vroeg in de set geplaatst, het gefreakte soulnummer Hold Back en vooruit: het al even geflipte doowopliedje Run Away.

HET MOMENT:
Stith heeft zo'n typisch nerveus lachje met grappen die eerder ongemakkelijk jeuken dan de mondhoeken doen opkrullen. Zelf lacht hij zijn tanden bloot voor het laatste liedje: "We staan over, ehhhhh, vijftien minuten op het sportveld om platen te verkopen. Skip dus maar gauw dit nummer zodat jullie op tijd zijn." Het blijft onduidelijk of hij het meent of niet.

HET PUBLIEK:
Het Naar Buiten-bos zit bomvol, maar bij de eerste druppels regen schuilt een deel onder de tent, blijft een deel dapper zitten én vlucht een deel snel weg.

HET OORDEEL:
The Revival Hour speelde vandaag minstens drie bijzondere nummers, maar de rest van het materiaal is wat rommelig en onzeker. Er wordt tussendoor zelfs een gloednieuwe liedje van D.M. Stith voorgeschoteld, dat nog niet tot een vaste vorm is gestold. Maar vooruit: The Revival Hour wist wel degelijk spoken op te roepen in het bos van Vlieland.

DE FOTO:

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12