#GWO13: Nieuwe locaties Into The Great Wide Open #GWO13: Nieuwe locaties Into The Great Wide Open

Blik op voetgangervriendelijke, nieuwe terreinindeling

, Ingmar Griffioen

#GWO13: Nieuwe locaties Into The Great Wide Open

Blik op voetgangervriendelijke, nieuwe terreinindeling

Ingmar Griffioen ,

Vaste bezoekers van Into The Great Wide Open zijn er inmiddels aan gewend geraakt: nieuwe festivallocaties. De organisatie benut de mogelijkheden van het Waddeneiland en zo was er vorig jaar het (bijna té) succesvolle Vuurboetsduinpodium aan de voet van de vuurtoren. Helaas is die voor deze editie gesneuveld, maar ITGWO heeft alweer twee nieuwe buitenpodia: De Tokkelbaan en Naar Buiten plus een Pukkel op het Sportveld. De weg kwijt? 3voor12 zet de nieuwe locaties voor je op een rijtje.

Was in 2012 de afstand van De Bolder en het hoofdpodium op het Sportveld naar het bospodium Naar Buiten nog te voet te overbruggen, naar de nieuwe Vuurboetsduin was het nog een flink stuk verder en dus fietsen. Dit jaar liggen de drie hoofdlocaties zoveel dichter bij elkaar (en bij De Bolder) aan de oostkant van het eiland, dat je ook zonder fiets kunt. Dan reken je wel buiten mooie, kleinere locaties als Het Armhuis, de Nicolaaskerk en Podium Vlieland (films als IFFR 2012 traktatie Sightseers), die gehandhaafd zijn en westelijker liggen: in het dorp Oost-Vlieland richting de vuurtoren.

De Tokkelbaan
Gloedjenieuw podium: in de duinen in het uiterste oosten, niet ver van de jachthaven is de Tokkelbaan gesitueerd. De naam komt van de oorspronkelijke functie (een tokkelbaan is een eenvoudige kabelbaan) en de locatie is nog altijd gemarkeerd door een mast. De ervaringen bij het Vuurboetsduin met een laaggelegen podium en het publiek op de duinhellingen zijn bij de organisatie blijkbaar in de smaak gevallen, want ook de Tokkelbaan heeft een laag podium. Groot voordeel is dat iedere bezoeker goed zicht op het podium heeft.

Naar Buiten
Het tweede podium heet nog altijd Naar Buiten, maar is dit jaar in een minder kwetsbaar stuk bos opgetrokken. Zoals de vriendelijke boswachter waakte over het vorige podium, zo was Staatsbosbeheer ook betrokken bij het kiezen van de nieuwe buitenlocaties. Je vindt Naar Buiten niet meer achter het Sportveld, maar op de looproute tussen Sportveld en Tokkelbaan. De organisatie zet wederom in op 'intieme concerten in de natuur'.

Sportveld en De Bolder

Het Sportveld blijft het vertrouwde festivalhart. Nieuw is dit jaar De Pukkel: een kinderfestivallocatie tussen de bomen van het sportveld, waar de kleine bezoekers hun eigen festival vieren. Verder vind je hier wederom de horeca, het grote hoofdpodium en de Platte Kar: een klein podium waar je dj's en Nederlandse talenten als Adam & The Relevants, Earth Mk. II en Nouveau Vélo vindt. Ook onveranderd zijn de locaties op Camping Stortemelk: De Bolder en De Kolder (het kinderprogramma tegenover De Bolder). De Bolder is de plek waar je als reguliere campingbezoeker de bonte avond zou verwachten en die ditmaal vooral in het avond- en nachtprogramma benut wordt voor gitaarbands of (tropical bass-) dansavonden.

Ook het merendeel van de kunstlocaties zijn per voet bereikbaar en de organisatie benadrukt dat je eigenlijk geen tweewieler nodig hebt. Alle locaties zijn wel per fiets bereikbaar, maar "tussen de Tokkelbaan en Naar Buiten ben je te voet zelfs sneller dan te fiets, dankzij een snelle wandelroute door het bos. Via de looppaden kom je ook langs de meeste Kunstprojecten. Dus lopen is niet alleen sneller, maar ook leuker."

Into The Great Wide Open heeft de volgende reistijden berekend:
Van Sportveld naar Tokkelbaan is het 9 minuten lopen
Van Sportveld naar Naar Buiten is het 5 minuten lopen
Van Naar Buiten naar Tokkelbaan is het 5 minuten lopen

Klik hieronder voor een grotere kaart met alle #GWO13 locaties en bekijk ook de programmagids.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12