#GWO13: traumahelikopter raast over de Tokkelbaan heen #GWO13: traumahelikopter raast over de Tokkelbaan heen

Mosselen, windmolens en keiharde garagerock

, Tekst: Niels Lahuis, Foto's: Joey Feikens

#GWO13: traumahelikopter raast over de Tokkelbaan heen

Mosselen, windmolens en keiharde garagerock

Tekst: Niels Lahuis, Foto's: Joey Feikens ,

Een mooi contrast is het zeker: het sfeerrijk gelegen Tokkelbaan-podium met daarop de ruwe garagerockers van traumahelikopter. Het drietal uit Groningen-Noord hoeft er echter niet lang over te doen of het publiek is even totaal vergeten waar het is. Gelukkig geeft zanger Mark Lada de duinen een hoofdrol in een sterke, razendsnelle traumahelikopter show.

HET CONCERT:

traumahelikopter, ITGWO Tokkelbaan, zaterdag 6 september 2013 

DE ACT:

Een-twee-drie-vier, gaan! Groningen-Noord is gearriveerd op Vlieland. De heren Lada, Van Dalen en Van Merlot, alias traumahelikopter, zijn de stevige noot op het Into the Great Wide Open-affiche. 2013 is tot dusver een ongekend succesvol jaar geweest voor de Groningers. De release van het debuutalbum, een bizar goede show op Noorderslag en bezoeken aan SXSW en Lowlands. Kortom, traumahelikopter gaat ontzettend lekker en mag met het Vlielandse festival het volgende hoogtepunt noteren.       

HET NUMMER:

Down in the City is op de plaat al een geschikte opening, ook de Tokkelbaan ontkomt er niet aan. Aftikken en gaan met die handel. 

HET MOMENT:

"Even kijken hoe ver ik kan komen", roept frontman Mark Lada terwijl hij het podium afspringt. Inclusief microfoon, kabel en twee achtervolgende roadies, springt de zanger richting de duinen. Eenmaal bij het uitkijkpunt aangekomen kijkt Lada triomfantelijk uit over zijn publiek. Er worden nog even twee papieren windmolens de grond uit getrokken en de tocht naar beneden kan ingezet worden. Bij terugkomst concludeert de zanger: "Zo, dat was weer tien jaar van mijn leven." traumahelikopter heerst op de Tokkelbaan.  

OOK OPMERKELIJK:

Als gitarist kun je niet achterblijven natuurlijk. En dus springt ook Daan van Dalen het publiek in om vervolgens zijn gitaar om de nek van een verbouwereerd jochie te hangen. Eenmaal teruggekeerd op het podium moet er uiteraard nog even gecrowdsurft worden. Hallo, je bent wel bij een traumahelikopter optreden.

HET PUBLIEK:

"Jullie zijn gemiddeld het oudste publiek wat we ooit bij een traumahelikopter show hebben gehad", merkt Lada op. "Dus deze is voor alle mensen boven de vijfendertig." De gemiddelde leeftijd mag dan misschien wat hoger liggen, de 'ouwelui' kunnen wel een flinke moshpit bouwen. Toegegeven, het publiek moet even wennen aan de overgang naar de harde, snelle garagerock van het Groningse drietal. Maar na zo'n vijf minuten (dat zijn pakweg drie nummers) zijn ze wel om.

HET OORDEEL:

Misschien net niet zo legendarisch als het optreden op Noorderslag maar Into the Great Wide Open was wel even toe aan traumahelikopter. 

DE FOTO:

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12