#GWO13: "Koekkoek, je vader in z'n onderbroek"

Kees van Hondt voor kinderen

Tekst: Niels Lahuis, Foto's: Joey Feikens ,

Wie heeft er nou niet zijn festival eens laten afsluiten door Kees van Hondt? De meeste Lowlands-gangers staan al bij de bloemist voor een kamerplant wanneer ze enkel zijn naam horen. Speciaal voor Into the Great Wide Open heeft de DJ een programma gemaakt voor de allerkleinsten. Kortom, KinderKees.

 De jonkheer en jonkvrouw van Feest heetten de kinderen, onder het toeziend oog van de gastheer, van harte welkom. En hoe kan je een feestje nou beter beginnen dan met ...Varkens, Geiten, Boerenkool, de carnavalsklassieker van Rini van der Lee?

De rust zelve? Kees van Hondt houdt zijn feestje aandachtig in de gaten.

De jonkvrouw van Feest pept de kinderen op een voor een gezellig feestje.
 

Je kunt natuurlijk niet een lied over bananen draaien en dan helemaal niks uitdelen. De jonkheer van Feest helpt graag een handje mee.

De favoriete plaatjes werden met veel enthousiasme ontvangen. En ja, nou je het zegt, de Kabouterdans van Kabouter Plop is eigenlijk best een Keeswaardige deun.
 

Een ook Roodkapje (van Pater Moeskroen) mag niet ontbreken op het feestje. Gelukkig was De Grote Boze Wolf nergens te bekennen...

Roodkapje heeft een mandje vol met bellenblaasjes. Die moeten natuurlijk meteen uitgetest worden en de meest Keeswaardige plek daarvoor is natuurlijk het struikgewas.

Gelukkig krijgen de kleintjes ook nog les in minder voor de hand liggende feestklassiekers. Sjef van Oekel's Koekkoek wordt alleen maar populairder met een koekje erbij. En Kees geeft nog even instructies voor het meezingen: "Als die meneer nou zingt 'Koekkoek', dan zingen jullie heel hard: 'Je vader in zijn onderbroek!'"

Jong en oud geniet met volle teugen van het feest van Kees van Hondt. De ware fans kunnen het dan ook niet laten om ook mee te doen, zoals hier de familie Schlosser uit Amsterdam.

Gelukkig hebben de állerkleinsten hun eigen plek voor een feestje.