#BKS13: Ook Maccabees dompelt zich onder in Splashh #BKS13: Ook Maccabees dompelt zich onder in Splashh

Aussie-Kiwi kwartet heeft de fuzzy feelgood factor

, Tekst: Ingmar Griffioen, Foto's: Connor Clerx

#BKS13: Ook Maccabees dompelt zich onder in Splashh

Aussie-Kiwi kwartet heeft de fuzzy feelgood factor

Tekst: Ingmar Griffioen, Foto's: Connor Clerx ,

Bloc Party staat gelijktijdig hun laatste Nederlandse show te geven op het hoofdpodium, maar de tent (Stage 3) loopt aardig vol voor de broekies van Splashh, die toch een buzzje aan de kont hebben hangen.

CONCERT:
Splashh, Best Kept Secret, Stage 3, vrijdag 21 juni 2013

MUZIEK:
Vier Londense jongens, waarvan de ene helft Australische en de andere twee Nieuw-Zeelandse roots hebben. De Oceaniërs maken een poppy mix van garage, pysch, surf en Britpop en drenken dat in fuzz en galm. Single Vacation is het beste voorbeeld. Debuutalbum Comfort kwam deze maand uit. Je zou het aan de rauwe strot van de zanger niet zeggen, maar het viertal is nog erg jong.

PLUS:
Splashh opent de set met een hoekige Pixies-achtige song (het basloopje is helemaal Wave Of Mutilation), die ook een dromerige Britpop-feel heeft, niet in het minst dankzij de dreinerige zang van frontjongen Sasha Carlson. De band heeft met één album al een aantal sterke songs op het repertoire, zoals All I Wanna Do, waar Maccabees-zanger Orlando Weeks een goedkeurend kijkje komt nemen bij zijn stadgenoten. Veel nummers hebben hetzelfde succesvolle recept: een noisy intro, een zeurderig, meeslepend refrein en dan terugschakelen naar een lome groove en er weer invliegen. Prijsnummer is de single Vacation, die opent met een spyjazz groove, dan na het instant meezingbare "I need a vacation" een vreemde break en nog een beste dance drive meekrijgt.

MIN:
Ze nemen de tijd binnen de nummers, waarvan sommige wat verzanden in loomheid. Splashh is soms nog wat rommelig.

CONCLUSIE:
Vacation heeft wel die versnelling en straffe uitvoering. De single doet nogal aan het Noordierse Ash denken, band en muziek stralen hetzelfde Oh Yeah gevoel uit: het is het einde van het schooljaar en het begin van een rebelse zomer vol mogelijkheden. Je zou er van aan het strand gaan liggen met een sixpack en een zak wiet, ware het niet dat Splashh zo lekker staat te spelen. De jonkies gaan nu het album af is veel spelen en goede kans dat het voornaamste euvel - het mag nog iets scherper uitgevoerd - dan als sneeuw op dit strand verdwijnt.

CIJFER:
7,5

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12