Warmdraaien voor Awakenings Festival met debutant Kevin Arnemann Warmdraaien voor Awakenings Festival met debutant Kevin Arnemann

"Mijn ouders namen me op mijn veertiende verjaardag voor het eerst mee naar Awakenings"

, Paul Bijkerk

Warmdraaien voor Awakenings Festival met debutant Kevin Arnemann

"Mijn ouders namen me op mijn veertiende verjaardag voor het eerst mee naar Awakenings"

Paul Bijkerk ,

De jongste winnaar ooit van de TWSTd DJ Contest (dé wedstrijd voor nieuw dj talent), was de 16-jargie Kevin Arnemann in 2009. De inmiddels 21-jarige Amsterdammer bezocht in 2006 op zijn veertiende voor het eerst het Awakenings Festival, na zeven jaar komt zijn droom uit: hij mag zelf op het podium zijn platen draaien. 3voor12 spreekt in aanloop naar Awakenings drie talentvolle debutanten over hun voorbereidingen en meest favoriete dj-set. Kevin Arnemann: "Ik zal subtiel opbouwen om de mensen in de mood te laten komen."

Hoeveelste keer Awakenings wordt dit voor je?
"Techno is mij met de paplepel ingegoten: de allereerste keer Awakenings was op mijn veertiende verjaardag in 2006, toen namen mijn ouders me mee. Dat was mijn eerste aanraking met techno. Dat was het moment dat er bij mij een knopje omging, toen dacht ik: dit is wat ik wil! Ik ben daarna nog een paar keer geweest, Awakenings staat altijd bekend om de hele goede feesten. Mijn ouders zijn er dit weekend ook gewoon weer bij, ze steunen me in mijn werk als dj al vanaf mijn eerste optreden."

Wat is je meest memorabele Awakeningsmoment?
"Mijn meest bijgebleven moment is de allereerste keer op het fesitval in 2006, Miss Djax (live) vond ik echt te gek. Verder weet ik nog dat Joey Beltram indrukwekkend was en de mooiste afsluiter ooit van Adam Beyer."

Wat heb je voor de bezoekers van Awakenings Festival in petto?
"De eerste helft van mijn set zal ik lekker dubbie gaan draaien, vooral sfeervol en warm, voor de tweede helft zal ik iets meer gaan grooven. Verder zal ik de weg een beetje vrij maken voor Nina Kraviz, die na mij staat te draaien. Tegen het einde ga ik misschien een klein beetje pieken. Vooral subtiel opbouwen om de mensen in de mood te laten komen voor de rest van de dag."

Bij welke Awakeningsacts van dit jaar kunnen we jou terugvinden?
"Er is zo veel tofs dit jaar, dus het gaat heel veel lopen worden, ben ik bang. Ik ben zelf heel erg benieuwd naar Ben UFO. Ik zal ook nog even blijven kijken bij Nina Kraviz, omdat ik haar platencollectie altijd ontzettend smaakvol vindt. En tot slot ga ik sowieso bij twee van mijn favorieten kijken als afsluiter: Ben Klock & Marcel Dettmann. Ja, en verder zie ik wel waar ik blijf hangen."

Hoe bereid jij je voor op het optreden?
"Ik kies gewoon een aantal platen uit, een soort van anchorpoints van platen die ik sowieso wil gaan draaien. Daaromheen ga ik ter plekke kijken wat wil het publiek en hoe is de sfeer. En daaromheen ga ik verder bouwen. Verder geen gekke rituelen, het wordt goed slapen en goed uitgerust zijn. Het is toch wel een droom die uitkomt om op Awakenings te staan, dus er zal dit weekend zeker wel een gezonde spanning zijn."

Wat is je favoriet dj-set van Awakenings?
"Adam Beyer als Awakeningsafsluiter in 2006, dat was toch wel het omslagpunt in mijn leven, toen dacht ik: ja dit is wat ik wil. Nu zeven jaar later komt die droom uit. Ik heb zelfs heel kort een keer back to back met hem mogen draaien op een onofficiële Awakeningsfestival afterparty in een café, dat was heel tof."

Kevin Arnemann draait van 11:00 tot 12:30 op Area V

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12