Warmdraaien voor Awakenings Festival met debutant Joran van Pol Warmdraaien voor Awakenings Festival met debutant Joran van Pol

“Magisch dat je zo’n Gashouder op zijn kop ziet gaan op je eigen muziek”

, Paul Bijkerk

Warmdraaien voor Awakenings Festival met debutant Joran van Pol

“Magisch dat je zo’n Gashouder op zijn kop ziet gaan op je eigen muziek”

Paul Bijkerk ,

Met in totaal vijf bezoeken aan Awakenings mag Joran van Pol dit jaar voor het eerst op het Awakenings Festival draaien, maar zijn muziek ging al eerder mee naar Awakenings in de platentas van Richie Hawtin en Joris Voorn. Ook Dubfire opent regelmatig zijn set met Jorans ‘Faded’. De dj staat dit jaar zowel op Awakenings Festival als op de afterparty in Paradiso. 3voor12 sprak hem over de laatste voorbereidingen.

Hoeveelste keer Awakenings wordt dit voor je?
"Ik ben nu een stuk of vijf keer als bezoeker geweest. De eerste keer was in de Gashouder toen ik 21 was. Het was de editie in april, daarna naar het festival, en in oktober moest ik in de Gashouder met Joop Junior zelf draaien, daarna op 1 januari en afgelopen maart, sindsdien dus eigenlijk non-stop."

Wat is je meest memorabele Awakeningsmoment?
"Mijn meest memorable set was toch wel in oktober, toen Richie Hawtin zijn set opende met een van mijn platen, het nummer 'Faded'. Je voelde die enorme spanning om je heen, al die mobieltjes in de lucht die vanaf minuut 1 de set filmden, dat is toch wel magisch dat je zo'n Gashouder op zijn kop ziet gaan op je eigen muziek. Awakenings heeft heel goed oog voor het totaalbeeld: alles klopt, of het nou de programmering, de productie of de aankleding, alles is tot in de kleine details verzorgd. Ze verzinnen altijd weer iets nieuws."

Wat heb je voor de bezoekers van Awakenings Festival in petto?
"Ik heb er heel erg veel zin in, ik sta ook als opener op de after in Paradiso. Ik ben niet echt zenuwachtig, maar gewoon gezonde spanning is altijd goed. Ik open natuurlijk, dus we gaan niet te rustig beginnen, maar wel geleidelijk aan van start. Ik heb onder andere een speciale edit van een Marcel Dettmann-plaat gemaakt, deze past heel goed in een van de hoogtepunten van mijn set. Ik heb wat nieuw materiaal in de studio gemaakt, dus dat wil ik gaan testen op het publiek." 

Bij welke Awakeningsacts van dit jaar kunnen we jou terugvinden?
"Dat is een moeilijke vraag, ik vind heel veel dingen fantastisch die op de line-up staan. Maar Gaiser is altijd mijn favoriet, en daarvoor staan Loco Dice en Joris Voorn, die vind ik ook altijd te gek. Wellicht ga ik nog even bij James Holden kijken, verder weet ik het nog niet, het is altijd zoeken op het festival."

Hoe bereid jij je voor op het optreden?
"Sowieso de vetste nieuwe platen uitzoeken en kijken of er nog speciale dingen zijn die je in de set kan doen. Van een paar platen heb ik speciale edits gemaakt, verder bekijk je wie er nog meer op de line-up staan. Melon staat dit festival na mij, dan ga ik me wel verdiepen in hem, zodat er een goede lijn op die dag op het podium komt. Ik zorg dat ik technisch alles paraat heb staan, ik heb in ieder geval de beste platen bij me. Dat dubbelcheck ik altijd voor ik van huis vertrek, verder heb ik geen hele bijzondere rituelen. Met een open-air stage is het verder altijd afwachten hoe het weer ervoor staat, bij mooi weer zal het zeker drukker zijn."

Wat is je favoriet dj-set van Awakenings?

"De set van Joris Voorn op 28 maart, ik vind het heel cool dat hij zo divers is in zijn geluid, of je hem nou vroeg of laat op de avond zet, hij heeft voor elke gelegenheid een goede set. Persoonlijk hoogtepunt was toen hij mijn plaat 'Stonecold' in zijn set draaide."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12