Warmdraaien voor Awakenings Festival met Awanto 3 Warmdraaien voor Awakenings Festival met Awanto 3

"In 2001 stond de zaal nog vol met gabbers"

, Paul Bijkerk

Warmdraaien voor Awakenings Festival met Awanto 3

"In 2001 stond de zaal nog vol met gabbers"

Paul Bijkerk ,

Steven van Hulle, voorheen beter bekend onder de naam Steven de Peven, stond in 2001 op de allereerste editie van het Awakenings Festival. Na dertien jaar mag de conceptuele kunstenaar onder de naam Awanto 3 voor het eerst solo een liveset geven in Spaarnwoude. 3voor12 spreekt in aanloop naar Awakenings drie talentvolle debutanten over hun voorbereidingen en meest favoriete dj-set.

Hoeveelste keer Awakenings wordt dit voor je?
"De derde keer. De eerste keer is al weer meer dan een decennium geleden, in 2001 mocht ik al een keer eerder draaien onder de naam Steven de Peven. Tussendoor ben ik nog een keer als bezoeker geweest."

Wat is je meest memorabele Awakeningsmoment?
"In 2001 draaide ik een set waarin ik wat acid platen dropte, ik zal nooit vergeten dat de hele zaal vol begon te lopen met gabbers die er wel pap van lustte. Er werd gewoon keihard gehakt op mijn muziek. Dat was een zeer mooi moment. Ik dacht ook niet: ik moet iets ander gaan draaien. Er werd tenminste actief gedanst!"

Wat heb je voor de bezoekers van Awakenings Festival in petto?
"Het zal een kleine variatie van nummers worden die al zijn uitgekomen de afgelopen tijd en wat tracks die nog niemand kent en wellicht opeens ergens gereleased zullen worden in een nieuw jasje. Het zijn vooral een paar rauwe schetsen die ik zeer geschikt vind om op het dikke geluidssysteem en het publiek van Awakenings alvast te testen. 45 minuten is kort. We zullen het wel zien waar het heen gaat."

Wat is voor jou het grote verschil tussen Awakenings en andere festivals?
"Andere festivals zijn dan misschien wel op het menu veel gevarieerder in genres en stijlen, Awakenings is op het gebied van techno goed aan het uitdiepen en blijft zich voornamelijk onafhankelijk van vele andere grote partijen opstellen. Het is ook niet een festival maar een sterke doorlopende serie kwalitatieve technofeesten wat zich eens per jaar ontpopt in de vorm van een festival."

Bij welke Awakeningsacts van dit jaar kunnen we jou terugvinden?
"Blawan vind ik heel erg goed, daar moet ik sowieso bij zijn en ik ga in ieder geval bij Dettmann kijken. Er staan enorm veel toffe dingen op het programma, ik zal veel heen en weer lopen tussen de diverse podia. "

Hoe bereid jij je voor op het optreden?
"Ik zit nu nog druk in de studio aan mijn debuutalbum te werken die eind september of begin oktober op Rushhour zal uitkomen. Daarnaast ben ik momenteel mijn loops en backs aan het knippen en aan het finetunen voor de liveset. Het wordt een debuut voor mij als Awanto3 om een liveset te doen met de computer. Ik ben eigenlijk een enorme digibeet en werk meestal alleen met de MPC 2000. Met hulp van de super getalenteerde engineer en aanstormend producer Felix Postma en technicus Frank Hijkamp verrijk ik mijn kennis. Een nieuwe wereld gaat voor me open, toch blijft de sound en het spelen op hardware voor mij alles."  

Wat is je favoriet dj-set van Awakenings?
"Ik zal dan toch weer bij Blawan uitkomen en de set van Tom Trago. Blawan is op dit moment voor mij de meest opvallende producer qua sound en timing van ritmes binnen de techno scene. Tom Trago is naast een goede vriend en partner in crime voor mij altijd een zeer inspirerende producer die steeds meer grenzen opzoekt en vooral blijft onderzoeken met zijn muziek en ook in zijn dj-sets. Dat hoor ik ook graag gebeuren op Awakenings. De naam van het festival spreekt hierin boekdelen en ik hoop dat het zich zo ook blijft ontwikkelen. Awakenings go!"

Awanto 3 draait van 12:45 tot 13:30 uur in Area C op Awakenings.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12