Tien tips voor Awakenings Festival 2013 Tien tips voor Awakenings Festival 2013

Met o.a. Blawan, Peter van Hoesen en Sven Vath

, Atze de Vrieze

Tien tips voor Awakenings Festival 2013

Met o.a. Blawan, Peter van Hoesen en Sven Vath

Atze de Vrieze ,

Awakenings Festival is zo'n beetje het eerste evenement dat veel techno-dj's met dikke letters in hun agenda voor het nieuwe jaar zetten. Ook deze editie trekken weer tientallen grote namen en talenten naar het terrein bij Spaarnwoude. 3voor12 is er ook en kijkt uit naar deze tien dj's.

Blawan

Blawan heeft iets met het type techno waarvan je je een tikje ongemakkelijk gaat voelen. Hoor zijn eigen track Why They Hide Their Bodies Under The Garage, met een freaky horrorsample. De Brit is gelieerd aan labels als R&S en Hessle Audio, die met minstens 1 been in de UK garage/bass hoek staan, maar Awakenings weet inmiddels dat hij heel stevig kan uithalen.

Peter van Hoesen

Belg Peter van Hoesen bracht een van de beste techno-albums van 2012 uit met het onpeilbaar diepe Perceiver. Het is geen verzameling dansvloer tunes, maar een echte trip van een uur, van minimale soundscapes tot felle maar strakke fabriekstechno.

Marcel Dettmann & Ben Klock

Ze zijn de laatste paar jaren uitgegroeid tot echte headlines, rotsen in de Berlijnse techno-branding. Marcel Dettmann en Ben Klock - vaste waarden in de Berlijnse club Berghain - zijn ook los te boeken, maar met zijn tweeën zijn ze op zijn best.

Alan Fitzpatrick

Sinds Alan Fitzpatrick zich in 2010 bij Adam Beyer's Drumcode aansloot, gaat het bergopwaarts met zijn carrière. Zijn stijl is inventief, maar wel binnen de kaders van de onverwoestbare, robuuste techno.

Sven Vath

Veteraan Sven Vath is geen grote bekende bij Awakenings. Zo gaat dat, de man heeft zijn eigen imperium, dat beweegt dan elegant langs elkaar heen. Vath is een echte rock 'n roll dj met dertig jaar ervaring en een uitstraling van heb ik jou daar.

Ben UFO

Een debutant op Awakenings Festival: Ben UFO. Natuurlijk draait de Brit al een paar jaar mee, maar dat hij niet zo op de Awakenings radar te zien was, is niet vreemd. Ben UFO produceert zelf niet, maar is als dj multi-inzetbaar. Soms stevig, soms meer Colors-funky. Drie keer raden wat hij zaterdag in de techno-beuktent komt doen.

Ben Sims

De Britse dj Ben Sims gaat op voor zijn Awakenings-jubileum. Sinds 2000 stond hij maar liefst 25 keer op een van hun evenementen met zijn karakteristieke diepe, harde groove-techno. Voor de gelegenheid krijgt Awakenings Festival iets anders dan anders: een live-set.

Speedy J

Jochem Paap staat al jaren op grote hoogte met zijn technische benadering van de dj-set. Vaak werkt hij samen met Duitser Chris Liebing - samen zijn ze een magische techno-machine - dit keer is hij alleen. Voor luisteraars met geduld en het vermogen echt te luisteren.

Modeselektor

De twee kleurrijke Berlijners van Modeselektor zijn bepaald geen techno-puristen. Hun muzikale voorkeuren gaan van electro tot hiphop tot bass tot inderdaad 'echte' techno. Altijd expressief en met gevoel voor humor. Vooral live een belevenis, en laat nu net de live-set op het programma staan.

Extrawelt

Als de avond valt gaat het tempo altijd flink omhoog op Awakenings Festival. Maar dan is er altijd nog het open podium C, waar je tot aan het einde subtiel kan blijven dansen. Voor afsluiter Mathias Kaden staat daar het Duitse duo Extrawelt. Een paar jaar terug hadden ze een grote hit te pakken met Soopertrack, zaterdag brengen ze ongetwijfeld hun karakteristieke melodieuze sound.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12