Arie Boomsma introduceert Hiphopleeft mixtape met exclusives Sticks, Faberyayo & Big2 Arie Boomsma introduceert Hiphopleeft mixtape met exclusives Sticks, Faberyayo & Big2

Na jaar lang hosselen wordt de tape vrijdag in Bitterzoet gepresenteerd

, Ingmar Griffioen

Arie Boomsma introduceert Hiphopleeft mixtape met exclusives Sticks, Faberyayo & Big2

Na jaar lang hosselen wordt de tape vrijdag in Bitterzoet gepresenteerd

Ingmar Griffioen ,

Hiphopleeft brengt een mixtape uit met zestien exclusieve tracks van artiesten als Faberyayo & Sef, Big2, Sticks, Salah Edin, Zo Moeilijk, Skinto en de Gelogeerde Aap. Voor het welkomstwoord strikte initiator Thomas Heerma van Voss presentator en hiphop-liefhebber Arie Boomsma. "Hij houdt erg van hiphop. Toen ik hem over dit project vertelde, was hij meteen enthousiast. Het zou gewoon een intro worden, maar toen hij in de studio stond rolde deze preek eruit." De mixtape wordt vrijdag 21 september gepresenteerd in Bitterzoet en staat nu al op de Luisterpaal.

Heerma van Voss schreef al een tijdje voor KindaMuzik toen hij in december 2007 als middelbare scholier met Hiphopleeft begon. "KindaMuzik is niet echt een hiphop-medium en omdat ik de smaak van het schrijven te pakken kreeg, besloot ik een blog erbij te doen." Het idee voor deze mixtape, die vrijdag ook fysiek uitkomt, ontstond bij toeval. "We hadden in een interview met Free Quincy lang over mixtapes gesproken en op de fiets naar huis bedacht ik dat we nu zoveel artiesten kennen en dit ook zelf kunnen doen. Ik ging, samen met enkele andere schrijvers van de site, mensen polsen en iedereen stond er welwillend tegenover. Eerst kregen we twee maanden lang niks binnen en na een half jaar hadden we tien nummers. Toen heb ik het nog zes maanden uitgesteld, want we gaan dit niet heel vaak doen dus het moet wel goed zijn."

"De eerste deadline was september 2011, die heeft niemand gehaald", lacht Heerma van Voss. "Er waren ook artiesten die het tien keer beloofden op te sturen en er nu nog niet op staan." Een jaar na het eerste aftasten ligt de tape er wel en is de initiator tevreden. "Het idee is een mengeling van gevestigde en nieuwe namen te bieden. Daarom is het zo tof dat de eerste track van 1Duidig uit Rotterdam is. Zij hebben die zelf opgestuurd omdat ze mee wilden doen." Heerma van Voss kreeg meer spontane inzendingen, maar vond de meeste niet geschikt of niet goed genoeg. "Bij hen proefde ik meteen zelfovertuiging en jeugdige honger. Het leek me een goed signaal met hen te beginnen."

Het talent en de bekende hiphoppers moesten in zijn visie zoveel mogelijk om-en-om op de sampler komen. "Het is heel belangrijk dat iemand als Sticks erop staat. Hij is al lang een van mijn helden en heeft gewoon een track opgestuurd. En ik vind het ook heel tof dat die track van Faberyayo en Sef er op is gekomen, die kregen we via producer FS Green." Niet alle dromen kwamen uit. "Extince had ik echt heel graag gewild, maar dat was een kansloos verhaal."

Nu de klus geklaard is overheerst de blijdschap, maar Heerma van Voss denkt nog niet aan Vol. 2. "Je moet niet vergeten hoeveel tijd er in zit, ik heb een jaar lang artiesten lastig moeten vallen en ik verdien er niks mee." De Hiphopleeft mixtape onderscheidt zich in de hausse aan tapes doordat die ook fysiek uitkomt. "Daarmee geef je er wel een exclusief stempel aan." Maar het bracht ook veel extra werk met zich mee. "Er staan nu duizend cd's op mijn kamer, die moeten we wel min of meer kwijtraken. Ze liggen gelukkig ook onder meer bij Concerto en zijn te koop via onze site."

De Hiphopleeft Mixtape Vol. 1 is via crowdfunding-platform Voordekunst tot stand gekomen. De mixtape wordt vrijdag 21 september gepresenteerd bij de Zoete Inval in Bitterzoet, Amsterdam en staat vandaag al op de Luisterpaal. In Bitterzoet treden een aantal artiesten van de mixtape op. "De line-up is nog niet helemaal rond, maar in ieder geval komen 1Duidig en een Amsterdamse delegatie met Brakko, Free Quincy, Skinto, Surya en Robian."

De tracklist:

1. Arie Boomsma - Preek (prod. SirOJ)
2. 1duidig, Sammie & Rascle - Dirty Harry (prod. Stacey Grind)
3. Le Professeur et le Singe Logée - Je Maakt Mee (prod. Le Professeur)
4. Nosa, Kabel & Roscovitsch - Jordans (prod. Brambo)
5. Faberyayo, Sef, Lentini, Vespa Virgirl & FS Green - Regenjas & Planga (prod. FS Green)
6. Salah Edin - Entertainment (prod. Shroom)
7. Sticks & Freez - Pion(ier) (prod. Henning)
8. Spasmatic & Big2 - Who Run This Shit (prod. Spasmatic)
9. Engel & Just - Liefdewerk Oud Papier (prod. STW)
10. Ome Omar, Serrio & Alpha B - Militie (prod. Rare Villains)
11. Dion Masé - Liefde & Haat (prod. DJ Fullscale)
12. MC Fit - Stoer met Ze Bek (prod. Jetset)
13. Surya & Robian - Een Beetje Van (prod. Benjamin Diggins)
14. Regga & Amier Papier - Kruisweg (prod. Regga) 
15. Skinto - Ik Hoop Dat je Weet (prod. Craz-E)
16. Free Quincy, Frank de Frankie & Brakko - Hiphopleeft (prod. Raven Bros)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12