Typhoon: "Veiligheid heeft een prijs: onze privacy" Typhoon: "Veiligheid heeft een prijs: onze privacy"

Eenmalige show vrijdag in Zwolle met Das Pri-V inclusief Akwasi, Sticks en Rico

, Ingmar Griffioen

Typhoon: "Veiligheid heeft een prijs: onze privacy"

Eenmalige show vrijdag in Zwolle met Das Pri-V inclusief Akwasi, Sticks en Rico

Ingmar Griffioen ,

"Veiligheid is een soort toverwoord geworden: onder het mom van terrorisme kan de overheid van alles doorvoeren, waaronder extra bevoegdheden voor veiligheidsdiensten." Rapper Typhoon maakt zich zorgen over zijn en onze privacy. Met onder meer collega-rappers Sticks, Rico, Akwasi en de producers van Seven League Beats heeft hij zich verenigd in Das Pri-V om op te komen voor privacy. Deze vrijdag doen ze een eenmalige show in Hedon, Zwolle.

Roosmarijn Reijmer belde in 3voor12radio met Typhoon en vroeg hem naar de redenen van zijn betrokkenheid. De Zwolse rapper vertelde zich al langer zorgen te maken. "Zeker vanaf het moment dat de nieuwe paspoortwet in 2009 was ingegaan en we te horen kregen dat we onze vingerafdrukken moesten afstaan voor ons paspoort. Maar wat de overheid niet vertelt is dat veiligheid een prijs heeft en dat is onze privacy." En dus komen de hiphoppers in actie "voor meer draagvlak voor onze privacyrechten".

Het is volgens Typhoon allemaal begonnen op 5 mei dit jaar tijdens een concert op het Bevrijdingsfestival in Groningen. Diezelfde maand liet Das Pri-V voor het eerst van zich horen met de track Slik Mijn Cookie Bitch!. Doorn in het oog zijn zaken als preventief fouilleren, gezichtsherkennende camera’s in de openbare ruimte, AH bonuskaart, wietpas, cookies en de ov-chipkaart, die volgens het collectief model staan voor de "groeiende grabbelton van privacyschendingen door overheid en bedrijfsleven".

Of er ook een album in zit, wil Roosmarijn weten en draagt als titel 'Maak Kennis Met Mijn Proxy-Server' aan. Dat zou Typhoon tof vinden, bekent hij schaterend. Het blijft voorlopig bij de belofte van de presentator om Typhoon meer titels te sturen en die show op vrijdag 21 september in Hedon, Zwolle. De groep nodigt bezoekers uit om daar ook het gesprek aan te gaan over privacy en persoonlijke vrijheid.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12