Primeur: nieuwe videoclip Bettie Serveert Primeur: nieuwe videoclip Bettie Serveert

Nieuwe plaat opgenomen in vijf dagen tijd

, Atze de Vrieze

Primeur: nieuwe videoclip Bettie Serveert

Nieuwe plaat opgenomen in vijf dagen tijd

Atze de Vrieze ,

In januari 2013 viert Bettie Serveert een mijlpaal. Dan verschijnt namelijk Oh, Mayhem!, het tiende album van de indieband uit Amsterdam. Vandaag al verschijnt Had2Byou, de eerste single. In 3voor12radio ging het nummer zojuist in premiere, op 3voor12.nl is vanaf nu de videoclip te zien. Gitarist Peter Visser: "Had2Byou gaat over 'voorbestemd zijn om bij elkaar te horen'. Zoals dat in een band ook het geval is, je bent een soort 'disfunctioneel family'. Mijn vader zei het altijd op zijn Duits: 'was sich liebt, das neckt sich'."

Video made by Tinca Veerman, Hannelore De Decker and Bettie Serveert. ‘Had2Byou’ was taken from the upcoming Bettie Serveert album ‘Oh, Mayhem!’, due to be released in January 2013 by Palomine Records/distributed by PIAS.

Bettie Serveert nam Oh, Mayhem! op in vijf dagen tijd, in een studio in de Ardennen. Bekend terrein, want ook album nummer negen werd daar vastgelegd. "Toen we de studio in gingen waren veel nummers nog niet eens af, dus we hebben redelijk wat geïmproviseerd. Dat heeft de plaat een spontaan karakter gegeven", aldus Visser. "Het ging soepel. We hadden uiteindelijk zelfs nog tijd om Situations/Complications op te nemen, een cover van Caesar die we als eens voor de VPRO Nederpopshow ingestudeerd hadden. Die verschijnt als b-kantje bij de single. Daarna zijn we naar Amsterdam terug gegaan en begonnen met mixen. Nu komt de single uit, deze week zijn de eerste optredens."

Het afgelopen jaar stond deels in het teken van een aantal nostalgische optredens. Met oude drummer Berend Dubbe in de gelederen speelde Bettie Serveert vier keer hun debuutalbum Palomine integraal. Dat beviel de vier bandleden overduidelijk goed, maar Dubbe is niet gebleven. "Met name het optreden in Paradiso was heel bijzonder", stelt Visser. "De publieksreactie al na het eerste nummer was overdonderend, ik moest er bijna van huilen. Er waren ook echt mensen vanuit Amerika, Duitsland en Engeland gekomen om erbij te zijn. Berend keert niet terug nee, al zit er wel een klein verrassinkje met hem op de nieuwe plaat. We hadden elkaar de laatste jaren heel weinig gezien. Het was emotioneel en fijn om elkaar weer veel te zien. De klik was er weer. Tegelijk loopt zijn eigen carrière waanzinnig goed en heeft hij aangegeven dat het touren hem niet zo ligt."

En dus zit ook op Oh, Mayhem! Joppe Molenaar (Voicst) weer achter de drums. Hij laat zich ook bekladden in de videoclip bij Had2Byou, een stop motion werkstuk waar de band maanden mee bezig was. "Meestal op donderdag", zegt Peter Visser. "Vooral Carol heeft er heel veel tijd in gestoken. Ze had zo'n digitale filmcamera met een afstandsbediening, waarmee je ook foto's kon maken." Een gezellige kliederboel dus, die videoclip. De speelsheid moet passen bij de jeugdige energie die op de plaat vast gelegd is. Althans, dat heeft Bettie Serveert zich door anderen laten vertellen. "Zelf zitten we er nog te dicht op, maar mensen die het gehoord hebben zeggen dat Carol zelfverzekerder zingt dan ooit en dat het een brutale plaat is. Compromisloos, met bravoure en lef. Dat horen we natuurlijk graag, al voelt het gek om zoiets over jezelf te zeggen. En dus laten we dat graag door anderen doen."

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12