Nieuw op 3voor12 Radio: Palio Superpeed Donkey, Marteria, Soulsister Dance Revolution en Madeon Nieuw op 3voor12 Radio: Palio Superpeed Donkey, Marteria, Soulsister Dance Revolution en Madeon

Tame Impala singe van de week met Elephant

, Menno Visser

Nieuw op 3voor12 Radio: Palio Superpeed Donkey, Marteria, Soulsister Dance Revolution en Madeon

Tame Impala singe van de week met Elephant

Menno Visser ,

Vier nieuwe tracks deze week op 3voor12 Radio: Duitse hiphop van Marteria, jonge honden Britpop van het Amsterdamse Palio Superspeed Donkey, dancepop van Fransman Madeon en funky rock van het Haagse Soulsister Dance Revolution. De trippy single Elephant van de Australische rockers Tame Impala schopt het tot de 3voor12 Single van de Week. Tel daarbij op dat er deze week passe-partouts te winnen zijn van het ADE, waar we donderdag live uitzenden, en we kaarten weggeven voor 3voor12 Presenteert... Balthazar! Dus waarom zou jij deze week niet naar Roosmarijn luisteren?

De nieuwe 3voor12 Single van de Week:

Tame Impala - Elephant (NEWS)
Haal de vloeistofdia's maar vast uit de kast, want de psychedelische rockers uit Perth komen er weer aan. Hun debuutalbum Innerspeaker kreeg lovende kritieken en volgende week komt hun tweede plaat Lonerism uit. Antilopen (want dat zijn impala's) en olifanten lopen vrij rond in het middenstuk van deze supercoole single die je in andere werelden brengt.

Nieuw deze week op de 3voor12 Radio playlist:

Soul Sister Dance Revolution - Hold The Line (eigen beheer)
Laat je niets wijs maken door de bandnaam. Geen zussen, geen soulmuziek, niet direct dance. Maar wel groovy rock'n'roll in de stijl van Kasabian is wat deze Hagenezen je voorschotelen. Na een optreden in 2009 op de Haagse Koninginnenaach waren ze meteen wereldberoemd in Den Haag. Dat trekken ze nu door via Serious Talent en airplay in de avond.

Madeon - Finale (Pop Culture)
Achttien is hij pas, deze Hugo Leclerq uit Frankrijk. Het knoppenwonder werd in een klap wereldberoemd door zijn mash-up video van Pop Culture. Na Icarus is dit zijn tweede Nederlandse single. Via de route van de voetbalgame FIFA is deze pop/dance crossover hard op weg een hit te worden. De vocalen zijn van Nicholas Petricca van de band Walk The Moon.

Marteria, Yasha & Miss Platnum - Lila Wolken (Sony)
Gemiddeld een keer per jaar waagt een Duitstalige single de oversteek naar Nederland en dat is in 2012 deze van rapper en voormalig fotomodel Marteria. Deze Berlijnse crew uit de scene van Peter Fox heeft al in Duitsland een nummer 1 op zak en Nederland zal snel overstag gaan voor deze bezwerende tune over de hemel rond zonsondergang.

Palio Superspeed Donkey - Mr. Dickhead (Top Notch)
Nog steeds schoolgaand is het Amsterdamse Palio Superspeed Donkey. Ze stonden al eerder met hun demo The Homeless op de avondplaylist en waren ook al Hollandse Nieuwe en Serious Talent. Nu ze eindelijk getekend zijn door Top Notch gaan ze in november pas echt van start met hun eerste EP. Dit catchy Britpopstuk Mr. Dickhead (met video van Teemong!) staat daar ook op. Het zou toch niet over een van hun leraren gaan?

Verder nog op de 3voor12 Radio playlist:

DeWolff - Crumbling Heart (REMusic, 4e week)
Clock Opera - Once And For All (V2, 3e week)
Daily Bread - The River (Excelsior, 3e week)
Netsky - Love Has Gone (NEWS, 2e week)
Kraantje Pappie - Semibekend (Noahs Ark, 2e week)
Turboweekend - On My Side (EMI, 2e week)

3voor12 Album van de Week

3voor12 Radio is elke maandag tot en met donderdagavond tussen 22:00 en 01:00 uur op 3FM met Roosmarijn Reijmer.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12