Kraantje Pappie smijt met woorden en met Tomas Delsing Kraantje Pappie smijt met woorden en met Tomas Delsing

Rappende co-host speelt nieuw materiaal live en toont zijn judotalenten bij 3voor12 Radio

, Laurence Tanamal

Kraantje Pappie smijt met woorden en met Tomas Delsing

Rappende co-host speelt nieuw materiaal live en toont zijn judotalenten bij 3voor12 Radio

Laurence Tanamal ,

Iedere tweede donderdag van de maand nodigt Roosmarijn Reijmer een speciale gast in de vorm van een Nederlandse artiest uit in de studio om samen met haar 3voor12 Radio te presenteren. Eerder al waren Blaudzun, Mr. Polska, Tjeerd Bomhof, Dave von Raven en Fresku te gast. Donderdag 11 oktober was de beurt aan Kraantje Pappie, die met zijn album Crane en zijn aankomende EP Semi-Bekend bewijst scherp met woorden te zijn. In de studio deed hij zijn single Semi-Bekend, maar ook het nieuwe nummer School Is Begonnen. Daarnaast improviseerde hij een rap met een aantal door de luisteraar genoemde woorden en legde hij producer Tomas Delsing op de judomat.

Rappen met ruitensproeiervloeistofreservoir

Door te smsen naar 3333 of te tweeten naar @roos3fm of #3fm kon de luisteraar moeilijke rijmwoorden inzenden voor Kraantje om hier een rap omheen te bouwen. Zo eindigde de zoektocht onder andere met de woorden: Radiostudio, butje, ruitensproeiervloeistofreservoir en ijzeren heinen. Roosmarijn voegde hier als valstrik nog het woord twaalf aan toe. Hoe het Kraantje Pappie verging met deze woorden zie je hier:

Kraanvogel Pappie vs. Tomas Del-San

Naast rapper was Kraantje Pappie vroeger geen onverdienstelijke judoka. "Ik ben gestopt met judo in 2005. Toen heb ik nog een jaar lang kleuterjudo gegeven aan van die kids van 3,4 en een klein selectiegroepje, maar dat was op gegeven moment ook dacht ik dacht van 'ja, wat sta ik nu nog te doen'." Roosmarijn wilde zijn judotalent graag aan de test onderwerpen en zag in Tomas Delsing de ideale vrijwilliger. Natuurlijk is een judowedstrijdje niet compleet zonder pakken en een matje. De wedstrijd bleek al snel gespeeld toen Delsing na een seconde op de nek van Kraantje Pappie gelegd werd. Zie de beelden hier terug:

Semi-Bekend en School Is Begonnen

Op 4 oktober kwam de nieuwe single van Kraantje Pappie genaamd Semi-Bekend uit. Dit nummer maakt deel uit van een EP die in november zal uitkomen en net zoals bij Crane bestaat uit beats van Noisia. Hij speelde niet alleen deze single in de studio, maar ook een compleet nieuw nummer genaamd School Is Begonnen.

Cupmaten raden

Tijdens de Happy Ending, waar luisteraars kaartjes konden winnen voor Daily Bread en I Love Techno, had Kraantje wel een erg verleidelijk voorstel aan vrouwelijke beller Ilona: "Het is fijn dat je vanavond belt. Wat je vanavond moet doen, dat is het volgende. Het topje dat je momenteel draagt mag uit. Het fototoestel in je hand mag gereed gemaakt worden. En de foto mag geschoten worden. Is het dan zo dat Tomas in een keer jouw cupmaat kan raden, heb jij de kaarten gewonnen voor Daily Bread en I Love Techno." Een mooie afsluiter van de avond. Kraantje, bedankt!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12