D-Felic naar VS met 'European electronic soul' D-Felic naar VS met 'European electronic soul'

Meester Sjoerd in herfstvakantie op US-tour

, Ingmar Griffioen

D-Felic naar VS met 'European electronic soul'

Meester Sjoerd in herfstvakantie op US-tour

Ingmar Griffioen ,

Voor de derde keer in een jaar tijd heeft de Haagse producer D-Felic het vliegtuig naar LA gepakt voor een Amerikaanse tour. "In de VS is electronic soul echt groot. In Nederland is het nog steeds niet echt ontdekt, maar als ik in LA zou wonen kan ik wel drie sets per week doen." Sjoerd Neggers werkt in het dagelijks leven in het basisonderwijs. Meester Sjoerd heeft herfstvakantie en vertrok donderdag voor zeven gigs op rij in L.A., Sacramento en San Francisco. D-Felic legde in LA ook contact met Nieuw-Zeeland Mark de Clive-Lowe, sleutelfiguur in de nu-jazz en broken beat.

Op 29 oktober verschijnt op het Tru Thoughts label een EP van De Clive-Lowe met een remix van D-Felic. "Hij is wereldwijd een grote speler en binnen de elektronische scene wel een van mijn helden." Neggers wilde dan ook niets liever dan met de Nieuw-Zeelander werken. "Twee jaar terug lukte dat nog niet, maar ik kwam hem in maart bij een optreden in Rotterdam tegen en toen zei hij: 'jij mag wel een poging doen'." De Hagenees is in de wolken: "Ik ben nu zoveel jaar bezig en het is nog nooit zo goed gegaan."

Rijk wordt hij er vooralsnog niet van. "Ik hou er wel wat aan over, maar ik hoop vooral dat het wat in de mailbox oplevert." D-Felic doet deze week in Amerika zowel live- als dj-sets. "Ik doe ook instores en radioshows, maar treed vooral in clubs op van 200 tot 1500 man in een cultureel centrum in Sacramento. "Dat heb ik geregeld via de band World Hood, wiens zangeres op mijn EP mee doet." Die EP is net uit, telt alleen vocalisten uit L.A. en is Flight 799 gedoopt, naar de eerste vlucht die Neggers naar Californië bracht.

De in de VS populaire elektronische muziek kent volgens D-Felic twee takken: "De trance-house-kant met aanverwante electro en meer elektronische muziek en je hebt de electronic soul kant, waar alles in zit dat ik ook doe; hiphop, deephouse, nu-jazz en future soul. In Nederland komt alleen de Wicked Jazz Sounds band in de buurt, maar die zijn minder elektronisch." De reden dat hij in de LA aansluiting vindt heeft Neggers niet, wel een vermoeden: "Ze vinden het nu ook tof omdat ik uit Europa kom, zien mijn sound als Europees."

Ondanks de kleinere scene komt D-Felic in Nederland ook wel aan de bak. "Ik ben wel bezig in Den Haag. Zo ga ik een eigen avond in het Korzo Theater doen naar een concept van DJ MZA uit LA met broken beat, future soul en deephouse." Ook krijgt Neggers elke eerste zondag van de maand een eigen sessie in de Amsterdamse North Sea Jazzclub."

Neggers hoopt dat het contact met Mark D Clive-Lowe een vervolg krijgt. "We moeten kijken hoe het loopt, maar ik ga in ieder geval hem ontmoeten en ook met zijn label zitten. Ik ben heel gretig, blij met elke kans en wil die ook pakken. Voor nu is dit al heel tof." D-Felic houdt in de VS een fotoverslag bij voor 3voor12.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12