Ron Euser (Mojo) "SXSW is een snoepwinkel voor boekers" Ron Euser (Mojo) "SXSW is een snoepwinkel voor boekers"

Boeker polst Django Django voor Lowlands

, Ingmar Griffioen

Ron Euser (Mojo) "SXSW is een snoepwinkel voor boekers"

Boeker polst Django Django voor Lowlands

Ingmar Griffioen ,

Ron Euser is al voor ongeveer de tiende keer op SXSW. De man die voor Mojo onder andere Lowlands boekt, schuift graag aan bij Roosmarijn om uit te leggen uit hoe het werkt op het gigantische showcasefestival in Texas. Het is een soort snoepwinkel, waar de schappen vol liggen met interessante jonge bands met al enige bagage en belangrijker: "met een plannetje. We boeken ook wel eens bands die nog geen plaat uit hebben op Lowlands. Maar het is ook wel goed als er wat promotie is, mensen die voor de zichtbaarheid zorgen."

Het is volgens Euser heel belangrijk voor hem als boeker om op SXSW bands te bekijken. "Hier is zo ontzettend veel, met name jonge groepen die een of twee platen uit hebben en nog niet of nauwelijks in Europa getourd hebben." Waar Euser op let voor Lowlands: "Of de muziek goed is uiteraard, of het een beetje van het podium knalt, of ze een plannetje hebben, of ze gepromoot worden, of de plaatjes op de radio gedraaid worden; het is een mix."

Euser is onder andere al gaan kijken bij Django Django: "heel erg leuk, maar die spelen ongetwijfeld nog wel negen keer. En we probeerden bij Reggie Watts, een soort mengeling van stand-up comedy en muziek, binnen te komen. Maar daar stond een hele lange rij, dus dat is niet gelukt. En ik heb er nog een aantal op mijn lijstje staan voor vanmiddag en vanavond." Roosmarijn wil weten of Django Django al voor Lowlands gestrikt is. Euser: "We hopen het wel. We hebben ze gevraagd, dus als het in de schema's past, dan staan ze er."

Een andere favoriet van 3voor12radio is Kimbra. Euser heeft de Nieuw-Zeelandse singer/songwriter nog niet gezien, maar er wel van gehoord. Hij komt zaterdag weer bij 3voor12radio buurten en belooft dan meer Lowlands-namen bekend te maken. Voor deze SXSW tipt Euser alvast de band Of Monsters And Men, morgenmiddag te zien in Austin en als het aan Roosmarijn ligt eind augustus ook op het Lowlands-podium.

Meer 3voor12/3FM radio vanuit Austin, Texas
Morgen (donderdag) is 3voor12radio weer live te horen vanaf SXSW, van 22.00-1.00 op 3FM. Zaterdag 17 maart is 3voor12radio er ook, ditmaal van 20.00-22.00 met Roosmarijn en Michiel Veenstra, waarna we je van 02.00-06.00 Dansen Met Delsing met Tomas Delsing voorschotelen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12