Nieuw op 3voor12radio: Kakkmaddafakka, Rusko en Cloud Nothings Nieuw op 3voor12radio: Kakkmaddafakka, Rusko en Cloud Nothings

Jack White scoort single van de week met Sixteen Saltines

, Menno Visser

Nieuw op 3voor12radio: Kakkmaddafakka, Rusko en Cloud Nothings

Jack White scoort single van de week met Sixteen Saltines

Menno Visser ,

Drie nieuwe singles deze week op 3voor12radio: tracks van de Brite dubstepproducer Rusko, de Amerikaanse indierockers Cloud Nothings en van de Noorse indiepoppers Kakkmaddafakka. Sixteen Saltines van Jack White is 3voor12 Single van de Week.

3voor12 Single van de Week:

Jack White - Sixteen Saltines (V2)
Jack White kennen we natuurlijk uit The White Stripes, The Raconteurs en The Dead Weather, maar eind april zal zijn eerste soloplaat Blunderbuss verschijnen. Het riffrijke Sixteen Saltines is daarvan de eerste radiosingle. Hij bewijst in een handomdraai de andere leden van zijn bands eigenlijk helemaal niet nodig te hebben, ook niet om 25 juni de HMH te vullen.

Nieuw op de 3voor12 playlist:

Kakkmaddafakka - Restless (Rough Trade)
Zou Kakkmaddafakka echt een verbastering zijn van kakmadam en motherfucker? We weten het niet, want ons Noors is niet al te best. Wat we wel weten is dat het soms een jaar duurt, voor een single op de playlist komt, maar dan is er ook wat aan de hand. In dit geval de livereputatie van deze indieband uit Bergen: ze rusten niet voor zowel het podium als de zaal in een niet meer te onderscheiden kolkende massa veranderd is. Dit aanstekelijke Restless van hun tweede album Hest is daar een goed voorbeeld van. Niemand minder dan Erlend Øye (Kings Of Convenience, Whitest Boy Alive) produceerde de plaat. Eind maart spelen ze het Nederlandse clubcircuit weer plat. En deze keer ook de studio van Roosmarijn!

Rusko  - Somebody To Love (V2)
Na Skrillex en Nero is Rusko de volgende dubsteppionier die de radio haalt. In het dancecircuit is de producer uit het Britse Leeds al een jaar of twee bekend met singles als Hold On, Everyday en het fantastich getitelde Woo Boost. Want een boost geven zijn wobbelende bassen je zeker. Dit Somebody To Love komt van zijn tweede album Songs, dat eind maart verschijnt.

Cloud Nothings - Stay Useless (V2)
De 3voor12-crew ging naar Texas en namen mee terug: Texaans bier, Alabama Shakes en deze livesensatie Cloud Nothings. Als je de recensies mag geloven, verbleekt Nirvana bij deze indierockers uit Cleveland, Ohio. Deze single komt van hun tweede album Attack On Memory. Dat werd geproduceerd door Steve Albini, een naam die bij de kenners garant staat voor punkrock geloofwaardigheid.

Verder op de 3voor12radio playlist:

Dope D.O.D. - What Happened (eigen beheer, 4e week)
Blood Red Shoes - Cold (V2, 4e week)
Alabama Shakes - Hold On (Konkurrent, 3e week)
Santigold - Disparate Youth (Warner, 3e week)
Mr. Polska - 1 Miljoen Vrienden (Nouveau Riche,  3e week)
Rizzle Kicks - Down With The Trumpets (Universal, 3e week)
Absynthe Minded - Space (PIAS, 3e week)

3voor12radio is elke maandag tot en met donderdag van 22 tot 01 uur op 3FM met Roosmarijn Reijmer.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12