Heropening Wisseloord Studio’s komende zondag Heropening Wisseloord Studio’s komende zondag

Uitgelopen verbouwing van beroemde studio nu compleet, volgende week gevierd

, Sjoerd Huismans

Heropening Wisseloord Studio’s komende zondag

Uitgelopen verbouwing van beroemde studio nu compleet, volgende week gevierd

Sjoerd Huismans ,

De beroemde Wisseloord Studio’s in Hilversum heropent komende zondag. De studio ging januari vorig jaar dicht voor een ingrijpende verbouwing. Alle controlekamers zijn gesloopt en de verouderde apparatuur is vervangen. Ook is er een vijfde opnamestudio bijgekomen. De oorspronkelijke prognose voor de heropening was gepland op 1 juni 2011, maar dat is uitgelopen omdat er meer verbouwingen nodig bleken dan geraamd.

Wisseloord is gebouwd in 1978 en werd beroemd doordat artiesten als U2, Elton John, The Police, 50 Cent en Tina Turner er opnamen. In 2005 ging Wisseloord bijna failliet. De toenmalige exploitant van de studio bouwde een belastingachterstand op die zo groot was, dat de Belastingdienst een executieverkoop plande van de apparatuur. Die verkoop kon afgewend worden, waarna een nieuwe exploitant werd gevonden: een team van Ronald Prent, Darcy Proper en Paul Reynolds. Eigenaar is nog steeds Van Der Heijden Beheer.

Frank van der Heijden verklaart de opgelopen vertraging als volgt: “Uiteindelijk zijn er meer verbeteringen ingevoerd en aanpassingen gedaan dan oorspronkelijk gepland. Zo moest de vloer van studio twee helemaal gesloopt worden, en was er wat geluidsoverlast tussen de studio’s onderling. We wilden de problematiek volledig weg hebben.” Ook heeft Wisseloord haar activiteiten uitgebreid, zegt Van der Heijden. “Zo is vinyl cutting weer mogelijk, waardoor ouderwetse lp’s kunnen worden opgenomen, en is er de mogelijkheid tot tv-opnames.”

Zondag vindt de heropening plaats. “Er zijn optredens van een aantal artiesten, en de hele week zijn er activiteiten samen met 3FM om de heropening te vieren. Volgende week vrijdag is er een open dag.” Daarna kan Wisseloord overgaan tot de orde van de dag, en zullen de opnamestudio’s weer bevolkt worden door artiesten. “We zijn de laatste weken druk met Trijntje Oosterhuis en Anouk, en verder zijn we in gesprek met een aantal Amerikaanse jazz-artiesten”, weet Van der Heijden. “Daar zit zeker wel Grammy-materiaal tussen.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12