Hef heeft tweede album Papierwerk bijna af Hef heeft tweede album Papierwerk bijna af

Zijn label Team Vieze komt 18 maart met mixtape Kutleven

, Erik Zwennes

Hef heeft tweede album Papierwerk bijna af

Zijn label Team Vieze komt 18 maart met mixtape Kutleven

Erik Zwennes ,

Rapper Hef heeft zijn tweede album Papierwerk bijna af. Om na de release met zijn hele crew Team Vieze te kunnen touren, wordt het tijd dat de andere mc’s weer wat uitbrengen. “Ik heb ze een jaar lang aan het werk gehouden, nu gaan we eindelijk wat laten horen.” Op 18 maart verschijnt Kutleven, 22 gloedjenieuwe tracks uit de Rotterdamse deelgemeente Hoogvliet.

In de afgelopen jaren heeft Hef diverse rappers om zich heen verzameld. Zijn broertje Crooks natuurlijk, hypeman Killahkeezy, Rohtjemann en de elfjarige Jamairo. Op de laatste na, staan ze allemaal met meerdere tracks op de compilatie. Met de vrouwelijke mc Beckie is Hef ‘nog bezig’. Overigens laat hij weten dat de volgende compilatie al flink in de steigers staat. “We hebben een jaar lang weinig van ons laten horen, echt alleen maar in de studio tracks maken. Ik wil niet een losse track droppen zonder dat je door kan pakken. Als Keezy morgen met een hit komt, moet het niet zo zijn dat er verder niets ligt. Dan heb ik gewoon een album klaar liggen. Maar er zal dit jaar heel wat verschijnen.”

Hef erkent dat het niet makkelijk was om stil te blijven. “Voor die anderen is het ook kut. Ik zet ze aan het werk, ze komen met tracks en er komt niets van uit. Ik vind het belangrijk dat als Papierwerk dropt dat ik met mijn niggers kan touren, dan moet er gewoon goed en veel materiaal van ze zijn. Nu laten we weer wat horen. Er moet natuurlijk wel wat buzz ontstaan.” Kutleven wordt een gratis digitaal product. Er zullen nog geen fysieke platen worden gedrukt. “We zijn een klein labeltje dat net is begonnen,” verklaart Hef. ”Ik kan nog niet alles in de winkel gooien. Maar onze merchandise gaat bijvoorbeeld al heel erg hard. Noah’s Ark helpt me echt met alles. Ik sta zeker open voor een samenwerking van Team Vieze met de Ark en Universal. We gaan zien hoe het loopt, voorlopig gaat het heel lekker.”

Hoe reageerde Hef eigenlijk op het nieuws dat Noah’s Ark en Top Notch en vergaande samenwerking aangingen? “Ik vond het wel een beetje jammer, ik zeg je eerlijk. We waren de enige niggers die strijd konden leveren tegen Top Notch releases. Maar tegelijkertijd weet ik dat Jiggy niet dom is. Toen hij me uitlegde waarom hij deze stap zet, was ik om. Ik snap het en ik volg hem. Het zal meer aandacht opleveren voor Noah’s Ark releases. Nu kun je Dio of Opposites-push neerzetten voor een release, dat verdienen onze platen. Maar laten we wel wezen: Top Notch heeft niet Noah’s Ark gepakt, wij hebben Top Notch gepakt; de eigen naam en toch de promotie-kracht.”

Over zijn nieuwe album Papierwerk wil Hef nog niet veel kwijt. Bekend was dat hij tientallen tracks had liggen en samen met Jiggy Dje voor een selectie ging zitten. “Dat is gelukt. Er komen nog twee of drie tracks bij en dan zijn we er. Ik denk wel dat een release vóór de zomer er in zit. Maar het moet wel goed gebeuren. Hoe Hefvermogen tot stand kwam, lekker snel en in één constant werkproces, was nice. Maar nu heb ik echt een jaar aan een nieuw album gewerkt, zo goed mag het ook de wereld in gaan.” Hef zegt niet een heel ander mens te zijn geworden door alle aandacht van de afgelopen twee jaar. “Maar alle meningen doen wel wat met je. Iedereen heeft iets te zeggen over je muziek, over nieuwe tracks, over plannen, over Papierwerk. Ik heb echt moeten leren om mijn gevoel te volgen en bepaalde shit te negeren. Tegelijkertijd wil je mensen geven waar ze op wachten. Ik heb Jiggy, die goed advies geeft, en denk dat we een dikke plaat gaan droppen.”

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12