Great Wide Open en DJ Kypski zoeken donateurs Great Wide Open en DJ Kypski zoeken donateurs

Donaties nodig om plannen te verwezenlijken

, Stephan van Peursem

Great Wide Open en DJ Kypski zoeken donateurs

Donaties nodig om plannen te verwezenlijken

Stephan van Peursem ,

Nu flink gekort wordt op kunst en cultuur en subsidies wegvallen moeten festivals en muzikanten steeds meer op zoek naar alternatieve vormen van inkomsten. DJ Kypski en Great Wide Open doen dat beiden door het werven van donateurs. In 3voor12radio belde Roosmarijn Reijmer met Into The Great Wide Open en DJ Kyspki over de noodzaak van donateurs

Kypski heeft geld nodig voor zijn crossoverproject met het Matangi Kwartet

"Door de samenwerking ben je eigenlijk weer een nieuw bandje, dan heb je te kampen met de begininvesteringen die een nieuw bandje moet doen. Koop spullen, neem het op. Voor alles is een prijs natuurlijk." Maar wat krijgen mensen er voor terug? "We willen een vinyl single uitbrengen en willen meerder gratis mixtapes releasen. Daar hebben we wel wat steun voor nodig." Kypski heeft nog tot zaterdag 10 maart om de benodigde €11.550 binnen te halen. Maar wat als ze dat bedrag zaterdag niet binnen hebben? "We willen natuurlijk graag muziek blijven maken, maar dan komt er voorlopig in ieder geval geen vervolg. Want dan moeten we allemaal kosten zien terug te verdienen met optreden, wat ook niet gaat lukken, want we moeten ook onze technici betalen."

Great Wide Open biedt donateurs belastingvoordeel en garantie op een kaartje

Vanaf 6 maart introduceert het Into The Great Wide Open festival donatiemogelijkheden, passend bij de nieuwe Geefwet die per 1 januari 2012 van kracht is. Volgens Marlies Timmermans was Into The Great Wide Open vorig jaar achter de schermen al begonnen met het werven van donateurs: "We vroegen niet alleen financiele steun maar ook ideeen en hun netwerk. Een deel van de mensen die wie benaderden vond dat erg leuk. Een ander deel vond het wel leuk om het festival financieel te steunen maar die anderen dingen hoefden niet zo. Daar moesten we dan dit jaar wel iets mee doen." Into The Great Wide Open heeft nu dan ook de oproep voor donateurs op de site gezet. "Fiscaal is het gunstig om te doneren voor de belasting. Dat is wel een verschil met hoe het verheen was. De belastingdienst voorziet erin dat je donatie vergroot wordt voor de belastingdienst. Als je bijvoorbeeld 500 euro doneert ziet de belastingdienst dat als 625 euro." Into The Great Wide Open mag de donateurs niets teruggeven voor hun geld, anders is het geen donatie. Wel hebben donateurs garantie op een koopkaartje. Lees hier alle details van donateursvoordelen.

Luister hier naar het interview met Kypski en Marlies Timmermans (Into The Great Wide Open) in 3voor12radio

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12