Nieuw op 3voor12radio: Clock Opera, dEUS, Drive Like Maria en Knife Party Nieuw op 3voor12radio: Clock Opera, dEUS, Drive Like Maria en Knife Party

Clock Opera met Lesson No.7 is de 3voor12 Single van de Week

, Menno Visser

Nieuw op 3voor12radio: Clock Opera, dEUS, Drive Like Maria en Knife Party

Clock Opera met Lesson No.7 is de 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

Vier nieuwe singles deze week op 3voor12radio: van het Britse Clock Opera, het Australische Knife Party, het Belgische dEUS en het Nederlands/Belgische Drive Like Maria. Clock Opera met Lesson No.7 is de nieuwe 3voor12 Single van de Week.

3voor12 Single van de Week:

Clock Opera - Lesson No. 7 (V2)
Eh…iemand zin in 'een symphonie, die in je broekzak past'? Zo omschrijft Londenaar Guy Connely zijn indierock met repetatieve beat. Conely is zo iemand die als hij iets in zijn hoofd heeft, ook uit wil voeren. En dat is hem gelukt, getuige zijn debuutalbum Ways To Forget. Daarop ook deze spannende single Lesson No. 7, die van een gewelddadige edoch artistieke clip is voorzien.

Ook nieuw op de 3voor12 playlist:

dEUS - Quatre Mains (PIAS)
Ineens was hij er, het nieuwe dEUS album Following Sea, als ware het een eh…deus ex machina. De Antwerpse rockband rond Tom Barman doet er doorgaans een jaar of drie over om alles bij te schaven, maar nu was haastige spoed best goed. Op 3FM het meest bekend van klassiekers als Suds & Soda en Ghost van het laatste album Keep You Close, is hier dan voor het eerst een Franstalige single. Ooh lala, monsieur.

Knife Party - Rage Valley (Warner)
Wobberdewob! Het bizarre Internet Friends was de doorbraak in Nederland voor dit zijproject van Pendulum, de Australische electronische rockband.
Maar als Knife Party gaan ze pas echt los als dubstep fenomeen. Hun Rage Valley EP is een van belangrijkste releases in de scene. De titeltrack is het verreweg de bruutste van de vier nummers daarop. Wobberdewob!

Drive Like Maria feat. Lara Chedraoul - Howl (PIAS)
(nog geen clip, zelfs niet met alleen geluid) Het spannendste nummer van het tweede Drive Like Maria album is eindelijk op single uit. De Nederlands/Belgische rockband wist meteen wie ze moesten vragen voor een duet: ene Lara wie? Lara Chedraoul is de zangeres van het Belgische indiebandje Intergalactic Lovers, dat bij onze Zuiderburen redelijk succesvol is. Een spannende combinatie...

Verder nog op de 3voor12radio playlist:

Ewert & The Two Dragons - (In The End) It's Only Love  (V2, 5e week)
Passion Pit - Take A Walk (Sony, 3e week)
Boy - Little Numbers (V2, 3e week)
Devin - You're Mine (No Evil, 3e week)
Alt-J - Breezeblocks (PIAS, 2e week)
Gaslight Anthem - 45 (Universal, 2e week)
XXYYXX - About You (Relief In Abstract, 2e week)

3voor12radio is elke maandag tot en met donderdag op 3FM tussen 22 en 01 uur met Roosmarijn Reijmer.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12