Rockin Park: twee kaarten voor prijs van één

Kaartverkoop blijf zwaar achter bij verwachting Mojo

Ingmar Griffioen ,

Het gaat dermate slecht met de kaartverkoop van Rockin Park, dat Mojo de prijzen heeft verlaagd. Je kunt vanaf vandaag twee kaarten voor de prijs van één kopen, een actie die al langer gold voor mensen met een Pinkpop-kaartje. "En we gaan mensen die al een kaartje hebben, een tweede kaartje gratis aanbieden." Rockin Park keert dit jaar terug op de festivalkalender. Naast headliner Snow Patrol staan onder meer dEUS, Elbow, De Staat, Selah Sue en Fink op 30 juni op de vierde editie in het Goffertpark, Nijmegen.

De Gelderlander meldt vandaag dat Mojo de doelstelling al heeft teruggeschroefd van 35.000 kaarten naar 25.000, maar dat er drie weken voor aanvang slechts 15.000 zijn verkocht. Dat klopt niet helemaal, volgens Mojo. Woordvoerder Marjanne Manders verduidelijkt: "35.000 was de vorige editie. Wij zijn uitgegaan van 25.000 bezoekers, maar dat gaan we niet halen, hoewel misschien met deze actie wel." Waar het aan ligt, vindt Manders moeilijk te zeggen. "Het ligt nooit aan één ding. Mensen hebben minder geld te besteden en moeten keuzes maken. En het EK voetbal helpt ook niet." De finale vindt de dag na het festival plaats, op 30 juni wordt niet gespeeld.

Hoewel Mojo 10.000 bezoekers minder incalculeerde dan de vorige editie, is het programma volgens Manders niet minder dan de vorige keer. "We zijn zeker niet ontevreden over de line-up. Met Snow Patrol hebben we laatst nog twee keer Ahoy gedaan (1 en 2 maart 2012, red.). Vorige keer hadden we Pearl Jam en dan trek je toch meer mensen." Manders bestrijdt ook dat Rockin Park een onevenwichtige line-up heeft en dat mensen die Snow Patrol willen zien, niet per se ook Elbow, dEUS of De Staat willen. "Bij Rock Werchter stapelen ze ook heel veel namen op elkaar. De ene keer is Rockin Park meer rock en de andere keer meer alternative. Dat varieert wel."

Vorig jaar stond Rockin Park niet op de kalender. In 2010 stond Pearl Jam als headliner op de derde editie in Nijmegen, naast onder meer Vampire Weekend, The Black Keys en Rise Against. Manders: "Het is een festival dat we alleen neerzetten als we een mooi programma hebben en wij vinden dat we dat hebben. Maar de ene keer lukt het en de andere keer niet. Dit is voor ons ook een verrassing."