Paradiso verlaagt ticketprijzen Paradiso verlaagt ticketprijzen

Prijsverlaging deze week voor alle concerten vanaf 1 juli

, Ingmar Griffioen

Paradiso verlaagt ticketprijzen

Prijsverlaging deze week voor alle concerten vanaf 1 juli

Ingmar Griffioen ,

Paradiso verlaagt deze week de entreeprijzen, in verband met de BTW-verlaging voor de podiumkunsten. De verlaging loopt parallel aan de terugkeer naar het lage BTW-tarief van 6% en geldt dus voor alle concerten na 1 juli 2012 in Paradiso, waarvan de voorverkoop is begonnen vóór 25 mei. "Van al verkochte kaarten wordt de prijs niet met terugwerkende kracht verlaagd", schrijft het Amsterdamse podium in een verklaring. "Paradiso draagt voor reeds verkochte kaarten nog 19% BTW af." Paradiso-directeur Pierre Ballings gaf in 3voor12radio uitleg over de prijsverlaging.

North Sea Jazz, Zwarte Cross en diverse dance-festivals gingen Paradiso voor

De BTW-verhoging naar 19% ging op 1 juli 2011 in en kwam het kabinet Rutte, en Staatssecretaris van Cultuur Halbe Zijlstra in het bijzonder, op veel kritiek te staan. De maatregel zou indruisen tegen het ondernemersschap voor de cultuursector dat het kabinet met de VVD voorop juist propageerde. De wetswijziging kwam slechts met de grootste moeite door de Eerste Kamer en invoering moest dientengevolge uitgesteld worden naar 1 juli 2011. Na de val van het kabinet sprak de zogenaamde Kunduz-coalitie (regeringspartijen VVD en CDA met GroenLinks, D66 en de Christenunie) in 'het Lenteakkoord' af dat de BTW op de podiumkunsten teruggedraaid zou worden naar het lage tarief van 6%. Opvallend genoeg gold dat niet voor beeldende kunsten.

Paradiso is het eerste poppodium dat met deze maatregel naar buiten komt. Vorige week lieten diverse podia aan 3voor12 weten, nog over de te nemen stappen te vergaderen. Onder meer 013, Tivoli en Paard van Troje overwogen ook de prijzen te verlagen. Het Amsterdamse poppodium werd voorgegaan door North Sea Jazz, de Zwarte Cross en diverse dance-festivals als Welcome To The Future, XO Live en Solar Weekend, die vorige week al aankondigden de prijzen te verlagen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12