Donderdag goedkopere Lowlands tickets in verkoop

122 ongeldig verklaarde kaartjes gaan tegen lage BTW-tarief weg

Ingmar Griffioen ,

Deze donderdag gaan 122 Lowlands kaartjes in de verkoop tegen het lage BTW-tarief. Het handelt volgens de organisatie om in de strijd tegen de zwarthandel ongeldig verklaarde tickets. "Deze komen met een nieuw ticketnummer en een nieuwe barcode weer beschikbaar voor de officiële verkoop." Donderdag 7 juni gaan ze om 16.00 uur in de verkoop via de Lowlands-site. Je kunt per transactie maximaal twee kaarten kopen.

Ticketprijs omlaag door verlaging BTW op podiumkunsten

Er komen nog meer dan 122 kaartjes beschikbaar. Het gaat ook om 'een aantal tickets die niet door sponsors of andere partners worden gebruikt en tickets van niet verwerkte betalingen'.

De tickets worden tegen een lagere prijs verkocht, dan de oorspronkelijke lading. Toen het festival in een mum van tijd uitverkocht, gold namelijk nog het hoge BTW-tarief op de podiumkunsten. De organisatie schrijft: "Omdat de BTW op podiumkunsten weer omlaag is gebracht van 19% naar 6% (hoezee!), verandert ook de ticketprijs. Een Lowlandskaart kost €166,- inclusief €10,- servicekosten."

Mensen die al een Lowlands-kaartje in bezit hebben krijgen geen deel terug, zoals Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg vorige week al tegen 3voor12 vertelde. "Over de reeds verkochte tickets hebben wij 19% BTW moeten afdragen en dit wordt helaas niet teruggestort waardoor we vroege kaartkopers niet kunnen compenseren."