Job Cohen voorzitter branchevereniging auteursrechtenorganisaties Job Cohen voorzitter branchevereniging auteursrechtenorganisaties

Oud-PvdA leider aan het roer 

, Atze de Vrieze

Job Cohen voorzitter branchevereniging auteursrechtenorganisaties

Oud-PvdA leider aan het roer 

Atze de Vrieze ,

Job Cohen is de nieuwe voorzitter van Voi©e, de branchevereniging van auteursrechtenorganisaties in Nederland, waar ondermeer Buma/Stemra en Sena onder vallen. Dat heeft de organisatie vandaag bekend gemaakt. Voi©e ziet in Cohen ‘een onafhankelijk voorzitter, die boegbeeld en schild kan zijn voor de cbo-branche, die het vertrouwen geniet van politiek en bedrijfsleven, een brugfunctie kan vervullen en die de verschillende posities van makers, uitvoerende kunstenaars en producenten kan bundelen om gezamenlijk op te komen voor de belangen van het collectief beheer van rechten.’.

De oud-PvdA leider verdween na zijn vertrek uit de Kamer even uit beeld, maar bekleedt nu dus weer een bestuurlijke functie. Hij verklaart: "“Ik beschouw het als een grote uitdaging de belangen van rechthebbenden te beschermen en in goede samenwerking met overheid en bedrijfsleven mee te helpen aan nieuwe en klantvriendelijke modellen om er voor te zorgen dat ook in de huidige wereld met razendsnelle ontwikkelingen op het internet een groot en divers cultureel aanbod tegen redelijke voorwaarden voor gebruikers en makers beschikbaar blijft.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12