Einde ACTA in zicht na nieuwe Europese afkeuring Einde ACTA in zicht na nieuwe Europese afkeuring

Commissie voor Internationale Handel wijst ACTA ook af

, Ingmar Griffioen

Einde ACTA in zicht na nieuwe Europese afkeuring

Commissie voor Internationale Handel wijst ACTA ook af

Ingmar Griffioen ,

ACTA lijkt zo goed als van de baan, nadat vandaag ook de vijfde Europese commissie tegen het omstreden anti-piraterijverdrag stemde. Dat melden diverse media. Vier commissies stemden al tegen en vandaag oordeelde Europese commissie voor Internationale Handel identiek: de voordelen zouden niet tegen de nadelen opwegen. Daarmee is volgens ingewijden de kans levensgroot dat het Europarlement ACTA ook afwijst. Ook Eurocommissaris Neelie Kroes verwacht dat.

Eerder stemden de commissies voor Industrie, Juridische Zaken, Burgerlijke Vrijheden en Ontwikkelingssamenwerking al tegen. Het complete Europese Parlement stemt over twee weken over ACTA. Eind mei sprak de voltallige Tweede Kamer zich al uit tegen het ACTA verdrag: een motie van D66 en VVD werd unaniem aangenomen. Dat betekent dat Nederland zelfs bij Europees parlementaire goedkeuring het verdrag niet voor hoeft te leggen aan de kamer.

Nu de vijf Europese commissies die over het verdrag gaan eensgezind in hun afwijzing zijn, lijkt niets het handelsverdrag nog te kunnen redden van een roemloos einde in de prullenbak.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12