Nieuw op 3voor12radio: Blur en Yukon Blonde

Todd Terje met Inspector Norse 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

Deze week nieuw een oudgediende en een nieuwe rockband: Het Britse Blur en het Canadese Yukon Blonde. De Noorse danceproducer Todd Terje heeft met Inspector Norse de Single van de Week.

3voor12 Single van de Week:

Todd Terje - Insector Norse (Smalltown Supersound)
Instrumentale dancetracks moeten wel heel goed zijn willen ze de radio halen. Dit is er zo eentje, die al maandenlang in het hipster circuit borrelt en in België al een echte hit is. Todd Terje is een Noorse danceproducer die eigenlijk klassiek pianist had willen worden, maar vond dat hij dan te weinig over jazz leerde. In het studentencircuit van Oslo raakte hij geïnspireerd door andere dj's en na jarenlang puzzelen heeft hij nu zijn eigen zomerse dancekneiter. Check ook de legendarisch vervreemdende videoclip even en je bent verkocht.

Nieuw op 3voor12radio:

Blur -  Under The Westway (EMI)
Een liedje over een Londens stukje snelweg is nieuws. Want Under The Westway is de comeback single van niemand minder dan Blur. De oorspronkelijke band van Damon Albarn is weer even bij elkaar om als klapstuk de afsluiting van de Londense Olympische Spelen te verzorgen. Na het laatste studioalbum Think Tank uit 2003 en een losse single voor Record Store Day weer een welkom teken van leven.

Yukon Blonde – Stairway (Dine Alone Records)
Ze zijn er nog, de  rockbandjes die zich suf toeren en elk jaar een nieuw album uitbrengen. Deze Canadese band bracht hun debuut album Tiger Talk uit, maar waren voor ze zich Yukon Blonde noemden al actief als Alphababy. De band uit Vancouver heeft met Stairway een zomerse rocksong, die ze graag nog vaker willen spelen in het Nederlandse clubcircuit.

Verder nog op de 3voor12radio playlist:

Alt-J - Breezeblocks (PIAS, 6e week)
Knife Party - Rage Valley (Warner, 5e week)
Clock Opera - Lesson No. 7 (V2, 5e week)
Faberyayo - Een Echte (TopNotch, 4e week)
Yellow Claw ft. Sjaak & Mr. Polska - Krokobil (Sony, 3e week)
Icona Pop - I Love It (Company Ten, 3e week)
Skip & Die - Love Jihad (Crammed Discs, 2e week)
Alabama Shakes - Hang Loose (Konkurrent, 2e week)

3voor12radio is elke maandag tot en met donderdag op 3FM tussen 22 en 01 uur met Roosmarijn Reijmer.