Krampfhaft doet geen compromissen om rond te komen Krampfhaft doet geen compromissen om rond te komen

"Noorderslag voor mij minder relevant, wel een eer"

, Ingmar Griffioen

Krampfhaft doet geen compromissen om rond te komen

"Noorderslag voor mij minder relevant, wel een eer"

Ingmar Griffioen ,

De Utrechtse dubstep-/elektronica-producer Krampfhaft maakte met zijn derde EP de stap naar een groter label (het Nederlandse Rwina) en steeds meer boekingen. De focus ligt meer dan ooit op internationaal en een set van drie kwartier op Noorderslag, ingeklemd tussen Nobody Beats The Drum en Boemklatsch is dan ook een apart verhaal.

Krampfhaft, echte naam Joris van Grunsven, bracht zijn vorige EP's nog uit op het Hamburgse Saturate Records. Tweede EP Spit Thunder bracht hem een hoop aandacht. "Die werd via internet zo snel opgepikt, daar is het allemaal mee begonnen." Vervolgens kwam Van Grunsven terecht bij Rwina Records, het label van Amsterdammer Akkachar. "Dit label heeft een veel groter bereik, wereldwijde distributie en werkt met grote namen als Starkey en EPROM. Het was een logische stap omhoog."

'Drie kwartier knallen, rustig aan of superirritant doen'

Van Grunsven vindt de uitnodiging voor Noorderslag een hele eer, maar relativeert het belang. "Het is voor bands waarschijnlijk veel belangrijker dan voor een producer van elektronische muziek. Spelen op Noorderslag is uiteraard goed voor de promotie, maar als elektronische artiest kun je vaak veel sneller internationaal gaan. Zo ging dat bij mij ook. Ik richt me meer op het buitenland en dan is Noorderslag wat minder relevant. Zo heb ik al een Nederlandse boeker en binnenkort ook een in Londen."

Wat hij gaat doen in de Oosterpoort weet de Utrechter nog niet helemaal. "Ik denk wel dat ik daar over moet nadenken, maar ben er nog nooit geweest, dus als je nog tips hebt?", grapt Van Grunsven. "Normaal zit ik zelf nogal op het randje en in principe doe ik gewoon mijn ding en ga ik me niet aanpassen. Ik heb ook maar drie kwartier, dus dat wordt kort knallen of kort en rustig. Ik kan natuurlijk ook een superirritante show doen."

Met labeleigenaar Akkachar, die ook nadrukkelijk in de dubstep-hoek en internationaal acteert, wordt hij steeds vaker samen geboekt. "We doen nu ook veel Rwina labelnights, op 21 januari weer in twee zalen in Studio/K, Amsterdam." Zijn volgende release komt zo goed als zeker ook bij Rwina uit. "Het is de bedoeling dat die over een paar maanden af is. Daarnaast heb ik veel shows, begin februari ga ik naar de VS voor drie shows aan de westkust en dan naar Berlijn en Londen."

"Als je eenmaal in het elektronische circuit zit, wordt je gewoon opgepikt." Het gaat best wel voortvarend met de boekingen, maar 'alle ballen op Krampfhaft' ziet Van Grunsven nu niet zitten. "Ik doe ernaast studiowerk en dat wil ik eigenlijk niet opgeven. Ik wil niet hiervan leven, geen compromissen maken om er van rond te komen."

Krampfhaft draait zaterdag van 1.45 tot 2.30 uur in de binnenzaal op Noorderslag. Zijn Makin' Magic EP staat op de speciale ESNS12 Luisterpaal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12