John Mulder over zijn afscheid na ruim 25 jaar Mojo John Mulder over zijn afscheid na ruim 25 jaar Mojo

“Ooit ga ik nog een boek schrijven”

, Erik Zwennes

John Mulder over zijn afscheid na ruim 25 jaar Mojo

“Ooit ga ik nog een boek schrijven”

Erik Zwennes ,

Ruim 25 jaar stond hij aan het roer van concertorganisator Mojo Concerts en nu stopt John Mulder. In 3voor12radio vertelde hij over zijn afscheid en toekomstplannen. “James Hetfield (Metallica, red.) had een videoboodschap voor me”.

John Mulder organiseerde concerten van Madonna en Coldplay, maar ook van de grote Nederlandse namen. De directeur van Mojo had afgelopen vrijdag z’n afscheidsfeestje in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Tegenover Roosmarijn Reijmer vertelde hij dat hij wel een klein feestje verwachtte. "Het was een onvoorstelbaar afscheidsfeestje. De hele HMH was afgehuurd en aangekleed."

In de HMH werden diverse speeches gehouden en videoboodschappen van intimi en professionals vertoond. Een opvallende kwam van Metallica voorman James Hetfield. Mulder: "Ik heb een aantal jaar met de band getoerd. De muziek staat me nogal na. Het mooie aan Metallica is dat ze altijd deliveren, elke show tweeënhalf uur vol er voor gaan. De energie tussen band en publiek is zeldzaam."

Mulder vertelt hoe hij meermaals met Mojo-collega Leon Ramakers met de grote Prince gesproken heeft. Na enig aandringen verklapt hij dat Prince na een optreden in de Utrechtse Jaarbeurshallen niet meer wilde spelen in Tivoli. "Ik had het optreden aangekondigd op het podium in de Jaarbeurs. Alles was ingepakt, het busje reed net weg en hij wilde niet meer. Toen moest met hem gepraat worden. Ik heb hem gezegd dat het op zijn zachtst gezegd 'not done' was en het niet goed voor hem zou zijn. Uiteindelijk heeft hij opgetreden, met behulp van Candy Dulfer."

De man die een belangrijke rol speelde bij festivals als North Sea Jazz en Lowlands gaat zeker nog niet met pensioen. "Zo’n afscheid is een heel ding. Zesentwintig jaar is bijna een kwart van je leven, als je heel oud wil worden. Het is zeker geen pensioentijd. Ik ga nog heel veel leuke dingen doen, zeker in de muziek. Het is goed voor jezelf en zeker voor het bedrijf om nieuwe wegen in te slaan. Ik vertrek met pais en vree en in goed overleg." Mulder vertelt dat hij zaken gaat behartigen voor Marco Borsato en verantwoordelijk blijft voor concertreeks Symphonica in Rosso, die hij na het faillissement van The Entertainment Group overgenomen heeft. Daarnaast doet hij onder meer producties van Anouk, bijvoorbeeld de aanstaande in het Gelredome. "Ik heb veel internationale contacten opgedaan en ooit ga ik nog een boek schrijven, misschien."

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12