I am Oak brengt EP met vier nieuwe nummers uit I am Oak brengt EP met vier nieuwe nummers uit

Luister Skulk nu exclusief op de Luisterpaal

, Ingmar Griffioen

I am Oak brengt EP met vier nieuwe nummers uit

Luister Skulk nu exclusief op de Luisterpaal

Ingmar Griffioen ,

I am Oak blijft uiterst productief. Vorig jaar liet frontman Thijs Kuijken weten twee albums op de plank te hebben. De eerste, Oasem, was goed voor de 3VOOR12AWARD. Voordat de tweede uitkomt, ligt er nu een EP met vier nieuwe nummers. Die wordt 12 januari op Eurosonic ten doop gehouden en staat nu al op de Luisterpaal.

Presentatie Skulk op Eurosonic, ook SXSW bevestigd

De nummers verschijnen ook niet op het komende I am Oak album, het zijn vier volledig nieuwe nummers. Wel kunnen mensen het nummer Gills van de live shows kennen en van de allereerste EP die Kuijken ooit uitbracht. "Die komt uit 2007, maar daar zijn er maar vijftig van gemaakt. Het nummer is een beetje een eigen leven gaan leiden en er zijn meerdere versies. Dit is de vierde."

De 7" heet Skulk en komt donderdag 12 januari uit, dezelfde avond speelt de band op Eurosonic in Forum Images. De fysieke versie komt in een oplage van tweehonderd stuks en wordt bij shows en in de webshop van label Snowstar verkocht. Eurosonic vormt ook de start van een internationale tour, die eerst door Duitsland en Italië voert. "Er komen nog wat dingen in Frankrijk en Italië." In Duitsland tourt I am Oak als band, het Italiaanse deel doet Kuijken solo.

De Utrechtse folkgroep is dit jaar ook voor het prestigieuze Amerikaanse SXSW uitgenodigd. Naar het Texaanse showcasefestival gaat Kuijken in ieder geval alleen. "Aansluitend spelen we op twee showcasefestivals in Canada, we gaan nog kijken wat er daar met band mogelijk is. Canada ligt wat makkelijker. De VS kan volgend jaar goed komen, als we ditmaal wat zaadjes planten. Zo ging het in Duitsland ook: begin vorig jaar in mijn eentje een tour en later zijn we met band vaak teruggekomen."

Ook over de komende langspeler valt nieuws te melden. De nummers zijn af, maar moeten nog gemixt en gemasterd worden. "Die komt in ieder geval dit jaar, wanneer hangt af van hoe dat proces verloopt. Het duurt sowieso nog een aantal maanden."

I am Oak speelt donderdag 12 januari om 21.40 uur op Eurosonic in Forum Images. Skulk is nu al exclusief te beluisteren op de Luisterpaal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12