ESNS12: Woot doet goede zaken op Eurosonic ESNS12: Woot doet goede zaken op Eurosonic

Verlate geweld uit de sixties voelt ogenschijnlijk authentiek aan

, Pepijn van Gils

ESNS12: Woot doet goede zaken op Eurosonic

Verlate geweld uit de sixties voelt ogenschijnlijk authentiek aan

Pepijn van Gils ,

Als winnaars van De Grote Prijs 2011 in de categorie pop/rock houden ze een Haagse traditie in stand. De stad waar bijna iedere puber in een rockband zit, bewijst met Woot nog altijd mee te doen als kraambed voor nieuw talent. Geïnspireerd door de platencollectie van hun vaders, delen bassist Sebas, drummer Thijs en zanger/gitarist Tobias hun passie voor de psychedelische kanten van de jaren zestig.

CONCERT
Woot, Eurosonic, De Walrus, 12 januari 2012

MUZIEK
Goed ingespeelde semi-psychedelische kroeg-rock, die met twee benen aardt in de zestiger jaren platencollectie van papa.

PLUS
Lekker vuig rocken in de Paap op de Pijpelade. Niks mis mee, zou Zanillya zeggen. Leren deden ze van de beste. Je hoeft geen geoefend muziekliefhebber te zijn om Jim en Jimi terug te horen. Hiermee houden ze geheel in stijl (gewapend met te krap colbert en choker) een traditie in ere. Podiumschuw zijn ze absoluut niet, eerder bewuste entertainers. Geen onterechte winnaars dus van De Grote Prijs. Nummers als Son Of A en The Blues klinken als uit een ander era. Maar krijgen ze hiermee de zalen vol buiten Den Haag?

MIN
Ondanks al het prettig verlate geweld uit de sixties, voelt het ook een beetje ambivalent aan. Hebben we hier nu met een coverband van een onbekende artiest te maken, of zijn ze gewoon te laat geboren? Het lijkt absoluut uit hun tenen te komen, maar of het daar nu echt zit? De hele set begint na een paar nummers wel wat te lijken op een geschiedenisles aan de rockacademie. Sebas zei hierover: 'Het is niet een bewuste keuze, maar ons met de paplepen in gegoten door onze vaders. We zijn ons wel bewust van ons groeiproces, en nu echt op zoek naar ons eigen geluid. We zijn pas 19 en 20 en gaan nu pas echt aan de slag met ons eerste album. We moeten er alleen voor zorgen dat we op ons zevenentwintigste pieken.'

CONCLUSIE
Het is in ieder geval een goed staaltje muziekhistorie, die ogenschijnlijk authentiek en uitgekiend het nieuwe jaar in wordt geschoten. Hier en daar wat theatraal, maar daar zullen voldoende gillende meisjes voor vallen. En als ze pieken op hun zevenentwintigste, gaan we van Woot nog een hoop plezier beleven.

CIJFER
7

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12