ESNS12: Vadoinmessico is dé ambassadeur van Eurosonic ESNS12: Vadoinmessico is dé ambassadeur van Eurosonic

Mediterrane indieswing met wat technische problemen

, Erik Zwennes

ESNS12: Vadoinmessico is dé ambassadeur van Eurosonic

Mediterrane indieswing met wat technische problemen

Erik Zwennes ,

Twee Italianen, een Mexicaan, een Brit en een Oostenrijker: een betere ambassadeur voor een Europees festival kan de organisatie zich niet wensen. Maar wees niet bang voor pretentieuze multiculturele moeilijkdoenerij, Vadoinmessico heeft de liedjes en het spel.

CONCERT
Vadoinmessico, Eurosonic, Vera, 11-01-2012

MUZIEK
De single In Spain doet misschien vermoeden dat we hier te maken hebben met een Crystal Fighters Light. Dat ze samen bij label Pias zitten en gezamenlijk op toernee gingen, zal dit alleen maar versterken. Maar wie enkel voor de vrolijke niets-aan-de-hand muziek komt, is Vadoinmessico wellicht wat te moeilijk. Deze Londense conservatoriumstudenten hebben iets te veel muzikale bagage en ideeën om enkel euforisch te hupsen. Twee Italianen, een Mexicaan, een Brit en een Oostenrijker zoeker het meer op in het leftfield van de indiemuziek. Hun album namen ze op met engineer Craig Silvey die onder meer werkte met Arcade Fire en Portishead.

PLUS
De Dodos. Dát is de bandnaam die boven komt drijven na enkele liedjes. Die kadans, het snelle ritmische, de combinatie van van akoestisch gitaar en drummen op de rand van de trommel. Af en toe komen flarden van Clap Your Hands Say Yeah en ook wat Beck-slordigheid langs. Deze band heeft een sterke combinatie van experiment en liedjes gevonden. Vooral door het eigen bandgeluid steekt Vadoinmessico vanavond boven alle anderen uit. De band swingt en vermaakt zonder geforceerde grote gebaren.  

MIN
Het multiculti-gezelschap heeft vandaag wat pech met de techniek. Zanger Giorgio doet het af als een slecht gestemde gitaar. Maar er zoemt en bromt meer vandaag. De heren stoppen er bijtijds mee. Met een grote vriendelijke glimlach, dat wel. Niet getreurd, deze heren zien we vast snel terug.

CONCLUSIE
Muzikaliteit zonder dat het muzikantenmuziek wordt. Het is best zeldzaam tegenwoordig. Dat is niet erg, we hoeven niet allemaal een abonnement op de Music Maker of De Gitarist te hebben. Maar een frisse wind is het wel. Vadoinmessico is misschien niet zo puntig als veel popbands op dit festival, het komt wel met een fris geluid en voldoende radiopotentie om het ver te schoppen.

CIJFER:
7,5

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12