ESNS12: The Computers zetten Vindicat op zijn kop ESNS12: The Computers zetten Vindicat op zijn kop

Geniale herrie die vriend en vijand live bereikt

, Pepijn van Gils

ESNS12: The Computers zetten Vindicat op zijn kop

Geniale herrie die vriend en vijand live bereikt

Pepijn van Gils ,

Ook wie van herrie houdt, is welkom op Eurosonic. Dat het festival niet discrimineert als het gaat om smaak, bewijst de keuze voor The Computers maar weer eens. De vijf knapen uit Exeter staan hier overigens niet zonder goede aanleiding. Zij maakten de afgelopen maanden faam in het Engelse clubcircuit met hun energieke optredens.

CONCERT
The Computers, Eurosonic, Vindicat, 12 januari 2012

MUZIEK
Post-rock, garage-punk, geinspireerd op de 50's 60's en 70's. Rock 'n' roll door een houtzaagmachine. Het debuut This Is The Computers werd in slechts vier dagen opgenomen en uitgebracht op tape. Muziek maken doe je namelijk zelf en luisteren doe je bij voorkeur in een volle kroeg.

PLUS
Als collegeboy ga je goedgeknipt op Brooks door het leven, of je nou uit Leeds komt of uit Exeter. Weliswaar met een stevige vetkuif, maar The Computers zijn dan ook collegeboys met een knipoog, net als Spector. Tijdens de soundcheck blijken allen goedgeschoold, wanneer ze flarden spelen van Elvis en Buddy Holly. Gekleed in het wit komen de baasjes terug. Uit al hun porien druipt de rock 'n' roll. Binnen drie minuten staat het zweet op hun voorhoofden en vliegt de microfoon door de zaal. De jongens worden uitgedaagd en opgezweept de pit vooraan het podium in Vindicat. In rap tempo zetten de knapen een geweldig spektakel neer, waarbij de zanger al spelend en hossend op de schouders van een fan door de zaal wordt gedragen.

MIN
Al dit spektakel ontbreekt als je met je ogen dicht naar de muziek luistert, dan veranderen de nummers, als een prins uit een sprookje, in een lelijke kikker.

CONCLUSIE

The Computers staan garant voor een stevige pot georkestreerde noisie en spektakel. En al balanceren ze op de grens van pure herrie, het blijft te allen tijde goed neergezet en overtuigend. Niet verstandig voor een eerste date, maar als je wil dat ze je leert waarderen voor wie je bent, zal je haar uiteindelijk toch een keer moeten meenemen.

CIJFER
8

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12