ESNS12: Niki & The Dove steelt harten in Simplon ESNS12: Niki & The Dove steelt harten in Simplon

Aanstekelijke post-pop verandert Simplon in disco

, Pepijn van Gils

ESNS12: Niki & The Dove steelt harten in Simplon

Aanstekelijke post-pop verandert Simplon in disco

Pepijn van Gils ,

Niki & The Dove is een Zweedse band rond componist Gustaf Karlöf en zangeres Malin Dahlström. Vergezeld door drummer, percussionist en danseres trekken ze met hun typische schrille geluid door Scandinavië en Engeland. Hun eerste twee singles "DJ, Ease My Mind" en "Under the Bridges" sloegen in 2010 in als een bom. Zij maken nummers die je proberen vast te pakken en de dansvloer op proberen te sleuren. Met hun flamboyante post-pop stonden zij gister in de Simplon om ook de rest van Europa te overtuigen.

CONCERT
Niki & The Dove, Eurosonic, Simplon Main, 13 januari 2012

MUZIEK
Uiterst dansbare discoclassics in een modern technologisch jasje. Aanstekelijke synthpop, die Cindy Lauper weer relevant doet lijken.

PLUS
Niki & The Dove lijkt rechtstreeks uit de tijdmachine te komen. De lichtjes aan haar vingers, de fluorbandjes rond haar pols, de schmink op ieders gezicht en de post-communistische experimentele dans. Ze creëeren een ambiance waarin je ieder moment Marty McFly op het podium verwacht. Ook qua geluid neemt het duo je mee in hun tijdscapsule naar de dansvloer mid jaren tachtig. Met stalen gezichten veranderen zij de Simplon in een neo-disco waar gedanst moet worden. Weerstand bieden heeft geen zin. Zelfs de meest stoffige fotograaf vooraan het podium beweegt. En als de volle benedenzaal volledig in de opzwepende beats opgaat, is hun missie geslaagd en mag er ook gelachen worden.

MIN
Het ietwat excentrieke voorkomen en de irrelevante dansmarieke in de hoek van het podium leggen de eerste acceptatiegrens wat hoger dan nodig. Zo gaat er kostbare tijd verloren en leunt het succes van hun optreden wel erg op hun enige twee ("DJ, Ease My Mind" en "Under the Bridges") hits uit 2010.

CONCLUSIE
Het kost Karlöf en Dahlström onnodig lang om de zaal te overtuigen van hun gelijk, maar ze laten een enthouasiast dansende zaal achter aan het eind van hun optreden. Muzikaal gezien tonen zij zich authentiek en relevant in een periode die uitpuilt van twijfelachtige, inwisselbare elektropop.

CIJFER
7,5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12