Extra dag ADE in 2012 Extra dag ADE in 2012

Amsterdam Dance Event breidt verder uit met volle dag programmering

, Pepijn van Gils

Extra dag ADE in 2012

Amsterdam Dance Event breidt verder uit met volle dag programmering

Pepijn van Gils ,

Met de indrukken van het Amsterdam Dance Event 2011 nog relatief vers in het geheugen, staat de zeventiende editie al in de steigers. En voor de liefhebbers is er goed nieuws, want er komt een extra dag volle programmering. Organisator Richard Zijlma licht toe: "Eigenlijk behoorde de zondagmiddag en avond al tot de officieuze programmering, maar die lijven we het komend jaar ook officieel in. We merkten dat veel gasten en bezoekers uit het buitenland hun vlucht terug in de loop van de zondag geboekt hadden en delen van de laatste dag moesten missen."

De organisatie van ADE breidde in de laatste editie al flink uit met subevenementen als ADE Playground (een technologieplatform voor DJ's en Producers) en ADE University (een programma gericht op educatie van studenten en 'young professionals'). "We hebben het laatste jaar best een grote sprong gemaakt, door te kijken welke doelgroepen wij nog niet bedienden. Er was veel vraag van studenten uit Rusland en Engeland. Ook de technologische ontwikkelingen qua productie en consumptie wilden we afgelopen jaar beter belichten. Daar zijn ADE University en ADE Playground uitgekomen."

Zijlma is niet bang voor ADE moeheid. "We hebben bewust verschillende avonden en evenementen voor verschillende doelgroepen. Toen we tien jaar geleden begonnen kon je met moeite nog alle evenementen bijwonen, dat is nu echt niet meer mogelijk. In principe mis je meer dan je kan zien. Labelvertegenwoordigers uit Australië gaan echt wel anders het avondprogramma in dan de festivalgangers. En veel festivalgangers gaan op hun beurt overdag weer lekker winkelen."

Met de zondag officieel op het programma bouwt ADE verder in de gekozen richting, waarmee het belanghebbenden en liefhebbers van de dance-industrie uit meer dan zestig landen blijft verbinden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12