Uitgever Jochem Gerrits sleept Pownews voor de rechter Uitgever Jochem Gerrits sleept Pownews voor de rechter

Dominique Weesie ruziet met Telegraaf-journalist Bart Mos

, Atze de Vrieze

Uitgever Jochem Gerrits sleept Pownews voor de rechter

Dominique Weesie ruziet met Telegraaf-journalist Bart Mos

Atze de Vrieze ,

Muziekuitgever en voormalig Buma-bestuurslid Jochem Gerrits sleept Pownews voor de rechter. Dat zegt hij vandaag in de Telegraaf. Gerrits vindt dat hij door het actualiteitenprogramma onterecht van corruptie beschuldigd werd. Pownews zou bovendien het gesprek bewust in zijn nadeel gemonteerd hebben.

Gerrits kwam 30 november in opspraak toen Pownews claimde dat hij zijn machtspositie misbruikte. De uitgever bood aan te bemiddelen in de zaak van auteur Melchior Rietveld. Een compositie van Rietveld zou zonder toestemming in een anti-piraterij filmpje op miljoenen dvd's gebruikt zijn. De componist zou hierdoor zeker een miljoen euro misgelopen hebben. Gerrits bood aan in te springen, maar wilde dan wel de compositie in zijn portefeuille opnemen, inclusief de daaraan gekoppelde een derde van de rechten. 
 
Volgens Gerrits is het gesprek sluw geknipt. “De opname bleek op een meesterlijke manier verknipt en geplakt, zodat ik precies het tegenovergestelde leek te zeggen van wat ik werkelijk aan Storm had verteld”, zo zegt hij in De Telegraaf. Gerrits vermoedt dat er sprake is van een vooropgezet een-tweetje tussen het duo Rietveld-Storm en PowNed. Overigens plaatste Pownews op veler verzoek enige dagen na het item de ongemonteerde versie van het gesprek online. Daaruit bleek enige nuance op zijn plek, maar de kern van de zaak bleef overeind.
 
Dominique Weesie van Pownews en Telegraaf-journalist Bart Mos kregen het vanmiddag op Twitter stevig met elkaar aan de stok over het artikel (hier de tweets verzameld in Storify). Mos beweerde onder meer dat Pownews boter op zijn hoofd heeft als het op auteursrechten aankomt. Verder zou de omroep weigeren hierover openheid van zaken te geven. Weesie op zijn beurt beschuldigde Bart Mos van 'bagagedragerjournalistiek'. 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12