Eefje de Visser dvd vol live-beelden, sessies en clips

Utrechtse zangeres neemt laatste happen uit De Koek

Ingmar Griffioen ,

Eefje de Visser presenteerde zondag in Paradiso een tjokvolle dvd met zes videoclips, sessies van Great Wide Open en de-Affaire en live-beelden die de grote ontwikkeling van de zangeres in anderhalf jaar goed zichtbaar maken: van intieme boekhandel, tot de Melkweg, de Belgische cd-presentatie in Brussel en Noorderslag. De Visser zit middenin de laatste clubtour van haar succesvolle debuutalbum De Koek; tour en dvd vormen de laatste happen.

Het idee was aanvankelijk om een live-registratie van de afgelopen tournee te laten maken, legt De Visser uit. "Maar omdat veel arrangementen veranderd zijn en omdat we met deze band zo'n goede reputatie hebben opgebouwd, wilde ik deze live-band ook laten zien en de nieuwe arrangementen laten horen. Dus is er een lichtman meegegaan en Gerben Schmidt, die supermooie beelden maakt, om te filmen."

Hieronder de 3voor12 ITGWO sessie die ook op de dvd staat.

Het is volgens de Utrechtse een hele afwisselende registratie geworden, die zo'n twee uur in beslag neemt. "Het begint heel klein met een optreden in een boekwinkel, dan gaan we naar Tivoli de Helling en de Melkweg, naar de AB in Brussel en het eindigt groots op Noorderslag." Na zoveel aanbiedingen om videoclips te maken, groeide bij De Visser het idee om die op een dvd te vatten. "Ik heb nu zes videoclips, best wel veel voor één album. Verder zie je 3voor12 sessies op Into The Great Wide Open en de-Affaire en heb ik Call Me van Blondie, dat ik toen bij DWDD Recordings deed, opnieuw opgenomen."

Hieronder de 3voor12 gelderland kapelsessie van de-Affaire, die ook de dvd haalde:

De dvd is in een beperkte oplage uitgebracht en wordt vooral bij concerten verkocht. "Daar hebben we voor gekozen omdat we er niet zoveel geld voor hadden. En ik hoor ook dat dvd's toch wat minder verkopen, dus we dachten voorzichtig te beginnen met 500 stuks. Het is een leuk extraatje voor mensen die naar de shows komen, die krijgen hem gesigneerd mee."

Plannen voor een opvolger van De Koek heeft ze ook al. "Liefst is er begin 2013 een nieuw album. Ik moet natuurlijk tevreden zijn, maar ik vind het wel fijn om mezelf een beetje een deadline te geven."

Voor de dvd-aanschaf heb je voorlopig nog drie kansen: vanavond (15 februari) in Tivoli, Utrecht, donderdag 16 februari in het Kultuurkaffee in Brussel en vrijdag 17 februari in Doornroosje, Nijmegen.