Awakenings Festival: zaterdag volledige line-up en voorverkoop

"Nu weet je tenminste waarvoor je een kaartje koopt"

Atze de Vrieze ,

Witte rook uit Amsterdam: de line-up van Awakenings Festival is helemaal rond. Zaterdag om 10:00 uur begint de voorverkoop voor het jaarlijkse buiten-event van techno-organisator Monumental. Dan zal ook meteen het hele programma bekend gemaakt worden. "Vorig jaar zijn we door de BTW-verhoging vroeger begonnen met de voorverkoop, maar dat vonden we zelf eigenlijk niet leuk", zegt Maarten van Beusekom van Awakenings. "Nu weet je tenminste waar je een kaartje voor koopt. We hebben acht stages, 65 namen."

Waar veel dance evenementen moeite hebben hun festival op de rails te houden - Rockit Open Air en Extrema gaan bijvoorbeeld op de schop - verloopt de voorbereiding van Awakenings Festival tot nu toe soepeltjes. Veel festivals brengen tegenwoordig bevestigingen mondjesmaat naar buiten. Dat is marketingtechnisch natuurlijk slim, maar Awakenings geeft liever in een keer helderheid. Een blik op de line-up achter de schermen leert dat de organisatie ook dit jaar weer veel zwaargewichten naar Spaarnwoude haalt. "We waren snel klaar met de line-up. Artiesten hoeven niet heel lang na te denken of ze bij ons willen komen draaien, en dat is natuurlijk heel fijn."

Het grote festival (35.000 bezoekers) vindt dit jaar plaats op 30 juni. Voor die tijd zijn er nog twee edities. 3 maart is er een (al uitverkocht) evenement in de Maassilo in Rotterdam, met Pasen viert Awakenings zijn 15-jarig bestaan in thuishonk de Gashouder in Amsterdam. De voorverkoop van Awakenings verloopt via de eigen website.