Nieuwe RipTide maandmix nu op de Luisterpaal Nieuwe RipTide maandmix nu op de Luisterpaal

Zaterdag 8 december te horen in Dansen met Delsing

, Redactie 3voor12

Nieuwe RipTide maandmix nu op de Luisterpaal

Zaterdag 8 december te horen in Dansen met Delsing

Redactie 3voor12 ,

RipTide, alias Max Bedeker, stelt elke maand voor 3voor12 een maandmix samen met zijn favoriete dansplaten. “Het schiet heen en weer tussen verschillende stijlen, van disco naar techno en electro,” vertelt Bedeker. De mix voor deze maand staat nu op de Luisterpaal. Zaterdagnacht 8 december besteedt Tomas Delsing uitgebreid aandacht aan de mixtape in Dansen met Delsing.

01 Surahn - Watching The World
Ik vier vandaag een klein feestje, aangezien het een maand geleden is dat deze track in mijn leven kwam. Op de dag dat ik mijn vorige maandmix verstuurde kreeg ik deze als tip, en ik denk dat ik hem sindsdien per dag gemiddeld tien keer heb geluisterd, ik ben lang niet zo verliefd geweest op een nummer. Surahn is de nieuwste artiest op DFA (het label van de LCD Soundsystem-mannen), en was voorheen lid van Empire Of The Sun. Meer weet ik nog niet over hem, het is nog allemaal een beetje mysterieus, maar daar zal snel genoeg verandering in komen.

02 Jessie Ware - No To Love (Ewan Pearson's Permissive Society Remix)
Jessie Ware zelf trek ik niet zo heel goed, maar deze remix van Ewan Pearson is wel echt te gek. Hij heeft het origineel omgetoverd tot een heerlijke balearische remix, waarin zelfs de rappartij die vooral door Ray 2Unlimited geinspireerd lijkt tot z'n recht komt, daar heb ik best wel respect voor.

03 Majestys Pleasure - Our Love Call
Een tijdje terug was ik in Parijs en ontdekte daar de nieuwe platenzaak 'L'International', en wat een aanwinst is dat. Ik denk niet in genres, muziek is muziek blabla yadayada, maar als je in een zaak zoals deze komt waar alles goed geordend is, is dat toch wel fijn. Tel daar een verkoper bij op die elke plaat in de winkel kent, en met een paar voorbeelden van wat je al kent je nieuwe juweeltjes als deze weet te verkopen, en je hebt een platenwinkel met een toekomst.

04 DJs Pareja - Saxo Temor
Ah, daar zijn ze weer, DJs Pareja. Elke maand komt er wel een EP van ze uit, en ik weet niet wat ze in het water stoppen in Argentinie, maar ze blijven maar met goud komen. Lekker repetitief en hypnotiserend, ik ben het ondertussen maar Kraut-Disco gaan noemen. Het lijkt op het eerste gehoor best saai, maar als je echt goed luistert dan hoor je pas wat er allemaal gebeurt.

05 Tiga - Plush
Tiga geproduceerd door Matthew Dear. Meer hoef ik er niet over te zeggen lijkt me toch? Behalve dan dat deze track op het vrij geniale mixalbum van Tiga, 'Non Stop', staat en je, mits je van elektronische muziek houdt, deze gewoon maar blind moet kopen.

06 Alex Metric - Rave Weapon (Aeroplane Droid Remix)
Het blijft heerlijk als een artiest een andere kant van zichzelf laat zien, en een beetje de grenzen op gaat zoeken van wat hij/zij met z'n geluid kan bereiken. Zo is deze remix van onze zuiderbuur Aeroplane een stuk harder dan we van hem gewend zijn, veel housier ook, maar toch past hij goed tussen de rest van z'n werk. Hij heeft het voor elkaar om het kille origineel van Alex Metric een warme housevibe mee te geven, best een prestatie.

07 Phil Kieran - Ghetto Face Place Space
De Ierse dj/producer Phil Kieran's EP op Twin Turbo (het digitale sublabel van Turbo Recordings) verbaasde me. Normaal ben ik niet zo'n fan van dat label en ook zijn werk liet me voorheen koud. Maar deze track, met z'n mix van electroclash en hedendaagse techno is echt te gek.

08 SCNTST - Rhythm Sticks
Als je in 1993 geboren bent mag je helemaal nog niet zulke toffe tracks maken en releasen op o.a. Boys Noize Records of Lektroluv, vind ik.
Ok vooruit dat is alleen puur jaloezie, en ik vind het te gek wat deze jongen doet. Natuurlijk is niet alles goed, maar als hij tracks zoals deze maakt, die zo erg 'on the money' zijn, dan komt het vast wel goed allemaal.

09 Boston Bun - Housecall
Met deze nieuwe artiest laat Ed Banger zien dat ze nog steeds vooruit gaan. Toegegeven, het is wel een beetje retro dit, maar toch voelt het fris. Ik heb mijn verdenkingen dat Gesaffelstein productioneel hier iets mee te maken heeft, maar dat geeft eigenlijk alleen maar aan hoe goed het klinkt.

10 Tame Impala - Elephant (Todd Rundgren Remix)
Om eerlijk te zijn heeft Todd Rundgren (ja echt die ene) niet zoveel veranderd, alleen het nummer langer gemaakt en wat edits en FX toegevoegd. Maar het is allemaal wel echt heeeel goed gedaan. Het al zwaar psychedelische stonerrock-origineel is nu nog weirder en (gelukkig) langer, het beste idee ever.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12