Carice van Houten in nieuwe clip Antony & the Johnsons Carice van Houten in nieuwe clip Antony & the Johnsons

Zanger neemt clip op in de buurt van Amsterdam

, Atze de Vrieze

Carice van Houten in nieuwe clip Antony & the Johnsons

Zanger neemt clip op in de buurt van Amsterdam

Atze de Vrieze ,

Carice van Houten doet mee in de nieuwe clip van Antony & The Johnsons. De Britse-Amerikaanse zanger heeft een video bij zijn nieuwe nummer Cut The World opgenomen in de buurt van Amsterdam. De video gaat maandag in première bij de Amerikaanse website Pitchfork.

Cut the World is het titelnummer van een nieuw Antony-album, dat op 7 augustus verschijnt. Het is het enige nieuwe nummer op een album waarop verder live-uitvoeringen staan van bekende nummers als Swanlights, Kiss My Name en You Are My Sister. Daarnaast staat er een opmerkelijk lange speech op het album, die Antony hield bij een concert.

Carice van Houten heeft haar liefde voor Antony nooit onder stoelen of banken gestoken. Zo hield ze bij De Wereld Draait Door al eens een betoog voor het werk van de Britse artiest. De video is geregisseerd door NABIL, die in het verleden al werkte met onder meer Kanye West, Frank Ocean en Bon Iver. Naast Carice van Houten doen ook acteur Willem Defoe en kunstenares Marina Abramovicz mee in de clip, aldus Pitchfork.

Carice van Houten komt binnenkort met haar eigen debuutalbum. Of Antony in ruil voor haar bijdrage meedoet op haar album is niet bekend, maar uiteraard niet uit te sluiten. Wel is bekend dat JB Meijers, Howe Gelb (Giant Sand) en Marc Ribot (Tom Waits, Robert Plant) aan het album meewerken. Antony vertelt volgende week meer over zijn nieuwe album op 3voor12.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12