Actrice Carice van Houten maakt eigen plaat

Debuutalbum verschijnt dit najaar

Jorinda Teeuwen ,

Actrice Carice van Houten – bekend van Zwartboek en Komt een vrouw bij de dokter – komt in het najaar met een album. Het nog titelloze album is geproduceerd door J.B. Meijers, die ook werkte voor onder andere Go Back To The Zoo en De Dijk. “Het maken van dit album is een van de meest bevrijdende ervaringen uit mijn leven,” aldus de actrice.

Het debuutalbum van de actrice is opgenomen in de Verenigde Staten, België en Nederland. Carice van Houten werkt samen met een aantal gerenommeerde internationale muzikanten, als Ken Stringfellow, van onder andere R.E.M. en The Posies en singer-songwriter Howe Gelb (Giant Sand) en Marc Ribot (Tom Waits, Robert Plant).

Hoewel Van Houten bekend is van haar acteerwerk, treedt ze regelmatig naar buiten met muzikale projecten. Zo is ze de co-programmeur van een eigen concertenreeks in Vredenburg, schreef ze een wekelijkse muziekcolumn voor Nieuwe Revu en introduceert ze regelmatig haar favoriete singer-songwriters in De Wereld Draait Door. Nu komt Van Houten dus voor het eerst met eigen werk. “Het maken van dit album is een van de mooiste, bevrijdendste ervaringen uit mijn leven,” vertelt Van Houten. “Door zelf te schrijven en te werken met geweldige muzikanten heb ik een ander gebied van mijn creativiteit aan kunnen boren. Ik ben ongelooflijk trots op deze zeer persoonlijke plaat.”

Op dit moment legt Carice van Houten de laatste hand aan het album. Dit najaar zal de langspeler verschijnen bij platenlabel EMI Music.