Nieuw op 3voor12radio: Will & The People, DeWolff en Sef

Will & The People single van de week met Lion In The Morning Sun

Menno Visser ,

Twee van de drie nieuwe singles op de playlist van 3voor12radio deze week zijn Nederlands: De Wereld In van rapper Sef en Voodoo Mademoiselle van bluesrockers DeWolff. Maar het Britse Will & The People, die op Pinkpop staan, gaat er met de hoofdprijs vandoor: hun Lion In The Morning Sun is de Single van de Week.

3voor12 Single van de Week:

Will & The People - Lion In The Morning Sun (Baggy Trouser Music)
Op Pinkpop staan elk jaar niet alleen grote namen, maar altijd ook een paar bands om te ontdekken. Dit is daar zo eentje van. Wie de verhalen over Will & The People op London Calling heeft gehoord, weet dat elk optreden van hen uitloopt op een feestje. De popband uit Londen draait zijn hand niet om voor reggae, ska of zelfs het coveren van een dancefloorkraker. Door dit aanstekelijke Lion In The Morning Sun komt het toch nog snor met je lentegevoel.

Ook nieuw op de 3voor12 playlist:

DeWolff - Voodoo Mademoiselle (REMusic)
Mademoiselle is zowaar een Frans woord, mevrouw. Maar deze psychedelische bluesrockers tippen in Zuid-Limburg dan ook bijna aan de Franstalige gebieden. Deze single, die op vinyl uitkwam op Record Store Day, is een voorproefje van hun nieuwe album DeWolff IV. Die vierde worp mogen we begin juni verwachten.

Sef - De Wereld In (TopNotch)
Rapper Sef is tot nu toe steeds op de achtergrond gebleven. Hij scoorde al hits met The Opposites, The Party Squad, Dio en was zelfs te horen op de grote hit Bagegedrager van Gers Pardoel. Ook met zijn eigen crew Flinke Namen wordt hij wel eens op 3FM gedraaid met nummers als Wolken en Als Zij Langs Loopt. De hoogste tijd dus dat deze Yousef Gnaoui met zijn solowerk eens een hit scoort. Dit openhartige De Wereld In is de derde single van zijn solodebuut De Leven.

Verder op de 3voor12radio playlist:

Rusko - Somebody To Love (V2, 5e week)
Cloud Nothings - Stay Useless (PIAS, 5e week)
Moss - The Hunter (Excelsior, 4e week)
Bombay Show Pig - Shackles And Chains (Kytopia, 3e week)
Zulu Winter - We Should Be Swimming (PIAS, 3e week)
China Rats - To Be Like I (Once Upon A Time Records, 3e week)
Blaudzun - Flame On My Head (V2, 2e week)
Drive Like Maria - Boomerang (PIAS, 2e week)

3voor12radio met Roosmarijn Reijmer is elke maandag tot en met donderdag op 3FM tussen 22 en 01 uur.