#Song12: De keuze van Gerard Ekdom #Song12: De keuze van Gerard Ekdom

"Er zit gewoon een ouderwetse trompetsolo in!"

, Judith Laanen

#Song12: De keuze van Gerard Ekdom

"Er zit gewoon een ouderwetse trompetsolo in!"

Judith Laanen ,

In het kader van Song van het Jaar vraagt Roosmarijn aan bekende Nederlandse artiesten om hun top 5 bekend te maken. Deze kunnen zij kiezen uit de Song van het Jaar shortlist van 2012. 3FM-dj Gerard Ekdom heeft er geen enkele moeite mee om gewoon voor een snoeiharde nummer één hit te kiezen, maar heeft daarnaast nog wat zonnige en jaren '80-achtige liedjes in zijn lijstje gezet. "Hij begint ook met ‘I can see the sun’s coming up, and I need it, oeh yeah!’"

1. Feel The Love -Rudimental
“Vroeger hadden we zo’n platenavond bij Rob Stenders en je mocht maar een plaat vijftig punten geven. Toen ik ‘m hoorde dacht ik ‘dit is mijn vijftig punten-plaat’. Deze gasten flikken het, die maken een soort cross-over naar radio. Een plaat die goed draaibaar is en gewoon weken nummer één heeft gestaan. Waarom? Luister zelf! Die trompetsolo alleen al!”

2. Wallpaper –Stay Gold
“Ik wilde eigenlijk kiezen voor Jessie Ware maar die is mislukt. Dat is de nummer één slaapkamerhit geworden. Ja, ook in mijn slaapkamer. Mevrouw Ekdom werd daar ook heel gelukkig van. Voor dit verhaal ga ik toch voor Stay Gold. Die is uit november, maar vooruit. Wat een fantastisch nummer, wat een goeie plaat!”

3. Down The Road – C2C
“Toen ik dit hoorde dacht ik: dit ken ik nog niet. Dit geluid wat ze daar flikken met die draaitafels en samples en scratchen really blew my head away. Dat is zo’n plaat, daar gebeurde iets.”

4. Reunion – M83
“Dit is eigenlijk gewoon Red Skies van The Fixx uit de jaren ´80. Dat is gewoon Reunion.”

5. Happiness – Sam Sparro
“Hij kwam uit in de lente en het was lekker weer, en ik werd daar blij van. Hij begint ook met ‘I can see the sun’s coming up, and I need it, oeh yeah!’ Dan is de winter voorbij en begint de lente en deze man met zijn vrolijke snor tegenwoordig. Goeie plaat, veel gedraaid ook. Ik ga altijd uit van mijn iTunes-lijstje en welke plaat daar meer dan vier sterren heeft gekregen en dit was daar één van.”

Tot maandag 9 december 23.57 uur kan er gestemd worden, maar wacht vooral niet en stem direct op jouw Song van het Jaar!

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12