#Song12: De keuze van Torre Florim

“Django Django is kanshebber voor de nummer één”

Judith Laanen ,

De stembussen zijn vanmorgen in de uitzending van Giel Beelen geopend! Woensdag 12 december wordt de Song van het Jaar 2012 bekend gemaakt, en tot maandag 10 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. 3voor12 vroeg de frontman van de hoogst genoteerde Nederlandse band van vorig jaar, Torre Florim van De Staat, naar zijn vijf favorieten uit de 200 songs.

Florim staat zelf ook in de longlist, en wel met een cover van The Prodigy – Firestarter. “Dat heb ik speciaal gemaakt voor Acoustic Dance Sessions, akoestische versies van dancenummers. Het lijkt alleen niet echt meer op The Prodigy, haha.” Zijn top vijf, komt u maar:

Bombay Show Pig - Shackles and Chains

"Ik heb ze echt wel hoog zitten, vooral Mathias is echt een goeie songwriter. Dit is er ook weer een voorbeeld van. Ik heb ze laatst gezien in Merlijn in Nijmegen. Meestal vind ik duo’s best wel snel saai worden op het podium, maar zij zijn de eersten van wie ik een show supertof vind. Zit goed in elkaar."

Django Django – Default

"Dit is het vetste nummer van het album. Dit is echt een plaat die ik vaak luister, en ik luister niet zo vaak muziek meer, want als je zelf muziek maakt wil je rust aan je kop. Default vond ik echt wel inspirerend. Eindelijk een band die echt weer een eigen sound heeft. Vooral in dit nummer zitten een soort 90s Fatboy Slim-achtig geluid in, heel kazig maar dat combineert heel tof met hun eigen instrumenten. Dance met echte instrumenten, zeg maar. Dit is een kanshebber voor de nummer één."

Grizzly Bear - Yet Again
"Dit is een band die ik hoog heb zitten. Zij schrijven nummers met schijt aan de regels van de popmuziek. Voor mij is het klassieke muziek maar dan met bandbezetting. Ook deze track is waanzinnig. Met echte instrumenten erbij, wat wil je nog meer?"

Janne Schra - Light Up
"Ja, het is mijn vriendin dus ik moet het sowieso zeggen anders krijg ik een klap voor m’n bek. Ik vind haar als songwriter en op het podium heel goed. Dit is een vrolijk nummer dat ik opeens wel trek,dat is het vermelden waard. Het is ook een goeie plaat geworden en ik heb de eer gehad om mee te schrijven aan het album."

SKIP&DIE - Love Jihad
"Ook een band die we in Nederland nog niet hebben, live ook supersterk. Cata Pirata is echt een goeie frontvrouw en ik vind deze track echt tof."