#Song12: De keuze van 3FM-baas Wilbert Mutsaers

Met o.a. Alt-J, Skrillex en Cody ChesnuTT

Atze de Vrieze ,

In het kader van Song van het Jaar vraagt Roosmarijn aan bekende Nederlandse artiesten en 3FM'ers om hun top 5 bekend te maken. Deze kunnen zij kiezen uit de Song van het Jaar shortlist van 2012. Vanavond was het aan 3FM baas Wilbert Mutsaers - die al tot over zijn oren in Serious Request zit - om toch nog even zijn keuze bekend te maken.

Aankomende maandag sluiten om 3 voor 12 de stembussen. Dat betekent dat je nog minder dan een week hebt om door te geven wat jouw favoriete track van 2012 is. Wilbert Mutsaers heeft net zijn keuze gemaakt:

Alt-J - Breezeblocks

"Ik wilde eigenlijk liever Tesselate, maar het hele album is prachtig. Alles klopt eraan, tot het artwork aan toe. Ik heb ze vaak live gezien, een keer of vier vijf. Daar is nog wel wat groei mogelijk."

Skrillex - Bangerang

"Ik vind heel veel dubstep goed, maar ik kies voor Skrillex omdat hij met Bangerang echt voor een cross-over naar het grote publiek gezorgd heeft. Een symbool entry."

Frank Ocean - Thinking About You

"Zwoel en sexy. Ik vind zijn hele album goed, maar ook het verhaal er omheen, waar hij vandaan komt, zijn coming out. Het is een van de weinige albums die ik blijft draaien."

Ben Howard - Keep Your Head Up

"Op Lowlands was hij echt geweldig. Deze plaat hebben we een jaar lang gedraaid en gesteund. Wat mij betreft de morele song van het jaar winnaar."

Kanye West & Jay Z - Ni**as In Paris

"Hun show in Gelredome wel geweldig. Weinig show, maar toch met zijn tweeën die zaal inpakken. Ik vind niet heel het album goed, maar deze track is geweldig."

Vrije keuze:
Cody ChesnuTT - That's Still Mama

"Een man met een mooi verleden - hij schreef The Seed, dat een hit werd voor The Roots - die een mooie plaat met roots, soul en blues maakte. Klinkt als 1972."
 
 

Tot maandag 9 december 23.57 uur kan er gestemd worden, maar wacht vooral niet en stem direct op jouw Song van het Jaar!