#LGW12: 3voor12/Utrecht TV: Those Foreign Kids

Vooruitblik op Hollandse Nieuwe podium LGW?

Tekst & Video: Lotte van Leengoed ,

Vanavond te zien op Le Guess Who? op het gratis Hollandse Nieuwe/Club 3voor12 Utrecht podium in dB's: Those Foreign Kids. Begin november hebben de mannen van al een splitsingle uitgebracht met twee bands uit Kopenhagen (Himmelschiff Excelsior en The Beardy Durfs) en een andere Haarlemse band: Treasure of Grundo. Hun debuutplaat zal begin 2013 uitkomen, maar voor het zover is komen Marijn en Teun 29 november al naar Utrecht voor Le Guess Who?. Hier alvast een voorproefje, waarin ze herinneringen ophalen aan dB's en Utrecht.

Aan de vooravond van de opnames van het debuutalbum van Those Foreign Kids nam 3voor12/Utrecht een kijkje bij Marijn Westerlaken en Teun Heijmans, de twee bandleden. In het muziekbolwerk Geertruida te Haarlem wonen niet alleen mensen, maar wordt er ook gerepeteerd door verschillende bands. Hier zijn het label Geertruida, een kleine platenzaak en gitaar- en effectenwinkel Digitaar gevestigd. Daarnaast organiseren de bewoners er af en toe huiskamerconcerten.

Te zien: Those Foreign Kids e.a. op Hollandse Nieuwe podium Club3voor12/Utrecht, donderdag 29 november 2012 @ dB’s, Utrecht. Toegang gratis. Those Foreign Kids speelt ook zaterdag 1 december op Le Mini Who?