#LGW12: 3voor12/Utrecht TV: Kleinindustrie

Vooruitblik op Hollandse Nieuwe podium LGW?

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Video: Leo Kraan ,

Club 3voor12/Utrecht staat met een speciale Hollandse Nieuwe editie deze maand in het teken van festival Le Guess Who?. Onze videografen gingen op pad om items te schieten van enkele artiesten die bij de Club aantreden. Kijk hier wat je kunt verwachten en vooral ook wat je de 29e niet mag missen in dB’s.

Na het winnen van de Clash of the Titans en De Utrecht Popprijs in 2010 was het relatief lang stil rond Kleinindustrie. Studeren in- en reizen naar het buitenland voorkwamen een flitsende start. In 2012 maakt het drietal – met inmiddels Elizabeth Prins op drums - dat gelukkig alsnog goed. Medio november is met ‘Hit it’ alweer de derde EP in dit jaar verschenen en aanstaande donderdag staan ze in dB's.

We zochten de band op, voorafgaand aan hun optreden op 17 november in De Nieuwe Anita in Amsterdam. Daar speelden ze ‘Repetition’, één van de vijf nummers van de nieuwe EP, die onder leiding van Rob Bours is opgenomen in de Eindhovense Studio 58. Check hier het resultaat.

Te zien: Kleinindustrie e.a. tijdens Club 3voor12/Utrecht Hollandse Nieuwe editie (onderdeel van Le Guess Who?), donderdag 29 november 2012 @ dB’s, Utrecht. De entree is gratis.