#LGW12: Wat haalt Utrecht in huis tijdens Le Guess Who? (2)

“Dit festival heeft een vette line-up, niet zo commercieel”

Tekst en foto: Karlijn Hoftijzer ,

Wat halen Utrechtse hosts dit weekend in huis als ze hun matrasje beschikbaar stellen aan een couchsurfer van over de grens? 3voor12/Utrecht laat enkele couchsurfers verantwoording afleggen. Maar couchsurfen blijkt een breed begrip te zijn.

Wie: Marvin, Hänne en Timo. Leeftijd: 22, 23, en 24. Uit: Bremen en Leipzig. Slaapplaats: voorlopig ergens tussen de Catharijnesingel en Tivoli. Eerste keer couchsurfen: In Australië.

Marvin: “We zijn net met de auto aangekomen vanuit Duitsland en hebben direct ons polsbandje gehaald bij Tivoli. Nu moeten we onze host nog zien te bereiken. Ze was erg druk vanavond, dus we zien wel of het allemaal lukt. Zo niet, dan slapen we in de auto, die staat achter Tivoli. Het zal niet de eerste keer zijn, dus dat is niet zo’n probleem. Hänne: “Een huis is alleen wel iets warmer.” Marvin: “Klopt, en de vorige keer dat we in Utrecht waren was het weer een stuk beter, dat was tijdens de Le Guess Who? Mayday eerder dit jaar. Dat beviel ons zo goed, dat we besloten om nu weer deze kant op te komen. Vooral Bear & Heaven was toen erg indrukwekkend, zij hadden een coole lichtshow. Wie wil er trouwens een biertje uit Bremen?”

Marvin: “We hebben een brede muzieksmaak, maar ik houd toch wel het meeste van elektronische muziek.” Hänne: “Alle muziek is toch in feite elektronisch, hoe worden nummers anders opgenomen?” Marvin: “Lekker bijdehand Hänne. Vertel dan eens over jouw favoriet tijdens het festival.” Hanne: “Ik wil zaterdag heel graag Prince Rama zien. Zij zijn anders dan andere acts, lekker experimenteel. Ik vind de Indiase invloeden ook gaaf. Verder willen we straks naar Fuck Buttons, Matthew Dear en The Soft Moon.” Marvin: “En zondag wil ik Beak> zien. Verder plannen we niet echt hoor, daar houden we niet van. Plannen lopen toch altijd anders dan je wilt, en wij gaan liever voor het avontuur.”

Hänne: “Nederlandse festivals boeken altijd goede bands vergeleken met andere landen. We kwamen Le Guess Who? tegen toen we naar de tourdata van een aantal toffe bands zochten. We zijn erg te spreken over de line-up, het is bijzonder dat het festival totaal niet commercieel is. Toen we hier in mei waren, duurde het festival te kort om Utrecht echt te leren kennen. Ons beeld is nu dat Nederlanders in de stad vrij gereserveerd zijn. Het zou leuk zijn als we nu een andere kant van de Utrechters te zien krijgen. De stad ziet er in elk geval gezellig uit. Vorige keer vonden we een soort regenboogtunnel aan de werf (ter hoogte van Winkel van Sinkel, red.), daar willen we vanavond weer even gaan kijken. Maar nu moeten we richting Tivoli gaan, het is bijna acht uur. Is Tivoli trouwens een Nederlandse naam? Oh, een stad in Italië? Dat wist ik ook eigenlijk wel. Dan was dit wel een domme vraag dus.” Timo: “Wie heeft er een aansteker?”

Gesproken: Couchsurfers Marvin, Hänne en Timo tijdens Le Guess Who?, vrijdag 30 november @ Kafé België